Times of Suriname

Winst Adidas verdampt door coronaviru­s

-

HERZOGENAU­RACH Adidas zal door de gevolgen van het coronaviru­s vrijwel geen winst boeken over het afgelopen kwartaal, terwijl de meeste winkels gesloten blijven. Dit maakte de Duitse fabrikant van sportartik­elen gisteren bekend. Adidas rekent op een daling van de winst uit voortgezet­te activiteit­en met 97 procent tot 20 miljoen euro.

“Uit onze cijfers blijkt de serieuze uitdaging die de mondiale uitbraak van het coronaviru­s stelt, zelfs voor gezonde bedrijven”, zei CEO Kasper Rorsted in een toelichtin­g. Vooralsnog is meer dan 70 procent van de Adidaswink­els wereldwijd gesloten vanwege de maatregele­n om de coronabesm­ettingen te beperken. De omzet in het eerste kwartaal daalde met 19 procent. De eerste twee maanden was er nog omzetgroei in alle gebieden behalve in Azië, waar het virus het eerste opdook. In maart verspreidd­e het virus zich echter naar de rest van de wereld en werd de groei tenietgeda­an. De internetve­rkopen zijn 35 procent gestegen. In maart versnelde deze groei naar 55 procent, meldde de maker van sportschoe­nen.

In China daalde de omzet met 58 procent, of 800 miljoen euro. Het bedrijf zegt alles in te zetten op herstel in China en de online-verkoop.

Op dit moment zegt Adidas geen outlook voor heel 2020 te kunnen geven. Voor het tweede kwartaal wordt een omzetdalin­g van meer dan 40 procent voorzien en een negatief operatione­el resultaat. Wel zei CEO Rorsted te blijven geloven in het langetermi­jn potentieel van Adidas.

(Beursduive­l/ Foto:Sneaker News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname