Times of Suriname

Lopetegui waarschuwt voor blessurego­lf

-

VOETBAL - Als het aan Julen Lopetegui ligt, wordt er straks ruim tijd genomen voordat er daadwerkel­ijk weer gevoetbald wordt in Spanje. De trainer van Sevilla wijst op het gevaar van een te korte voorbereid­ing.

“Ik denk dan ook aan een voorbereid­ing van minstens vijf weken. Onder emotionele omstandigh­eden zullen wij om de drie dagen een wedstrijd moeten spelen. Dat is een zeer uitzonderl­ijke situatie. We moeten ons daarop kunnen voorbereid­en”, aldus Lopetegui, die bij Sevilla trainer is van onder anderen Luuk de Jong. De oud-bondscoach van Spanje zag eerder elders een te korte voorbereid­ing al grote gevolgen hebben.

“Na een conflict over de arbeidsoms­tandighede­n lag de

National Football League (NFL) in 2011 al eens drie maanden stil en daarna scheurden in de eerste maand na de hervatting liefst twaalf spelers hun achillespe­es, terwijl het gemiddelde van die blessure op vijf over een heel seizoen lag. Ik hoop dus dat we genoeg voorbereid­ing zullen krijgen, als het ministerie van Volksgezon­dheid het licht op groen zet.”

Mocht de competitie in Spanje niet hervat worden, plaatst Sevilla zich als nummer drie voor de groepsfase van de Champions League. Als er wel weer verder gevoetbald wordt, moeten de Andalusiër­s nog vol aan de bak. Met nog elf speelronde­s voor de boeg bedraagt de voorsprong op nummer zes Atlético Madrid slechts twee punten. (VI)

 ??  ?? Bij de hervatting van Premier League bestaat de kans dat Heung-Min Son enkele wedstrijde­n van Tottenham Hotspur zal missen. (Foto: AD)
Bij de hervatting van Premier League bestaat de kans dat Heung-Min Son enkele wedstrijde­n van Tottenham Hotspur zal missen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname