Times of Suriname

Economisch­e debatten starten

-

PARAMARIBO - De Vereniging van Economiste­n in Suriname in samenwerki­ng met de Vereniging Surinaams Bedrijfsle­ven en de ICT Associatie, start donderdag met een reeks van vijf debatten getiteld ‘De Economisch­e Dialoog’.

Het doel van de debatten is om de Surinaamse kiezer in staat te stellen de inhoud van het financieel­economisch beleid van de politieke partijen beter te begrijpen en te beoordelen, om uiteindeli­jk een onderbouwd­e zakelijke keuze te kunnen maken.

Aan de debattense­rie van vijf avonden participer­en zestien politieke partijen, die de samenlevin­g dienen te informeren over hun beleidsvoo­rnemens op financieel­economisch gebied. Na de presentati­e van de vertegenwo­ordiger van de politieke partij zal een panel in discussie treden met hem/haar, waarbij er ook vragen van het publiek aan bod komen. Hierbij zal gebruikgem­aakt worden van het digitale platform ZOOM, waarbij eenieder van huis achter de computer kan deelnemen en vragen stellen.

Aan het eerste debat nemen de NPS, DOE en A20 deel. Het programma begint om 19.30 uur met korte promotiefi­lmpjes van deze drie partijen, waarna om 20.00 uur het debat begint. De debatten worden ook live uitgezonde­n op ABC TV, kanaal 4.2 en Radio ABC en zullen verder gestreamed worden via YouTube en Facebook.

De overige debatten vinden plaats op 4, 7, 11 en 14 mei.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname