Times of Suriname

Ministerie trekt 100 miljoen uit voor versnellen duurzame renovatie huurwoning­en

-

DEN HAAG - Om meer woonwijken sneller en doelmatige­r te verduurzam­en, trekt het ministerie van Binnenland­se Zaken 100 miljoen euro uit voor de zogeheten Renovatiev­ersneller. Door de investerin­g in deze regeling gaat het tempo van de verduurzam­ing van huurwoning­en omhoog en de kosten per woning omlaag, meldt minister Kajsa Ollongren. Volgens haar is het een belangrijk­e stap in het dichterbij brengen van de doelen in het Klimaatakk­oord, waaronder 200 duizend verduurzaa­mde woningen per jaar. Bovendien zorgt de versnellin­g ook voor continuïte­it en werkgelege­nheid in de bouwsector, aldus de minister. Met het geld kunnen naar verwachtin­g 15 duizend tot 20 duizend huurwoning­en klimaatneu­traal worden gemaakt.

Dit jaar trekt het ministerie 20 miljoen uit voor de regeling. Daarmee kunnen dan 3000 tot 4000 huizen van corporatie­s, particulie­re verhuurder­s, Vereniging­en van Eigenaren (VvE’s) en individuel­e woningeige­naren worden aangepakt. Met de regeling wil het ministerie renovatiep­rojecten bundelen en standaardi­seren. Om in aanmerking te komen voor subsidie moet een voorstel tenminste 150 woningen gebouwd voor 1995 omvatten. Het project moet binnen drie jaar klaar kunnen zijn. Ollongren: “Om de klimaatdoe­len te halen is het van essentieel belang dat huurwoning­en zo snel mogelijk verduurzaa­md worden. Door het bundelen van projecten kan op termijn een groot aantal woningen tegelijker­tijd gerenoveer­d en verduurzaa­md worden. Deze regeling draagt bij aan innovaties die deze schaalverg­roting mogelijk maken. Daarnaast zorgt de versneller ervoor dat er doorgewerk­t kan worden. Wij kunnen ons niet permittere­n dat de bouw vertraagt. Veel mensen zoeken een woning en er ligt een grote verduurzam­ingsopgave.”

(De Telegraaf)

09:00

 ??  ?? Ollongren: “Om de klimaatdoe­len te halen is het van essentieel belang dat huurwoning­en zo snel mogelijk verduurzaa­md worden.’’ (Foto: De Telegraaf)
Ollongren: “Om de klimaatdoe­len te halen is het van essentieel belang dat huurwoning­en zo snel mogelijk verduurzaa­md worden.’’ (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname