Times of Suriname

New Yorkers in de rij voor antistoffe­ntest coronaviru­s

-

VS - Veel inwoners van New York konden voor het eerst laten testen of ze antistoffe­n hebben ontwikkeld tegen COVID-19. Daar moet uit blijken of ze het virus al gehad hebben.

Bij filialen van medisch keten CityMD stonden soms tientallen mensen met mondkapjes te wachten op hun beurt. Die organisati­e test sinds dinsdag tegen betaling iedereen die daar behoefte aan heeft, ook mensen die geen ernstige ziektevers­chijnselen vertonen.

In New York is volgens de autoriteit­en bij 157 duizend mensen vastgestel­d dat ze het virus hebben, al ligt het daadwerkel­ijke aantal besmetting­en vermoedeli­jk veel hoger. Veel inwoners vragen zich af of ze het virus ook al gehad hebben.

Het gaat onder meer om de inmiddels werkloze kapper Ariel Krupnik (32), die bereid was twee uur in de rij te staan voor een bloedtest. Die kost USD 300 (ruim euro 276) en moet binnen drie tot vijf dagen duidelijk maken of hij antistoffe­n heeft tegen het virus.

Dergelijke testen zijn niet altijd volledig accuraat en het is ook niet duidelijk of mensen met antistoffe­n helemaal immuun zijn voor het virus. Toch zegt Krupnik, die nooit symptomen had, dat een positief resultaat een “leuk lentecadea­u” zou zijn. De 37-jarige Ariela Rubin wilde zich ook laten testen omdat ze eerder wel symptomen had, maar krabbelde op het laatste moment terug. Ze schrok van de drukte in de wachtkamer. De vrouw wilde niet riskeren dat ze daar besmet zou raken.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De inmiddels werkloze kapper Ariel Krupnik (32) stond 2 uur in de rij voor de test die ruim USD 300, omgerekend zo’n euro 276 kost. (Foto:De Telegraaf)
De inmiddels werkloze kapper Ariel Krupnik (32) stond 2 uur in de rij voor de test die ruim USD 300, omgerekend zo’n euro 276 kost. (Foto:De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname