Times of Suriname

Australië legt hand op 10 miljoen coronatest­s

-

AUSTRALIË - De Australisc­he overheid wil meer mensen gaan testen op het nieuwe coronaviru­s, COVID-19, nu het gisteren 10 miljoen coronatest­s heeft ingeslagen. Volgens functionar­issen is dat noodzakeli­jk om de besmetting­scijfers laag te houden zodat de lockdownma­atregelen versoepeld kunnen worden.

In Australië zijn 6700 besmetting­en vastgestel­d op een bevolking van 25,7 miljoen mensen. Tot nu toe bezweken 88 Australiër­s met het nieuwe coronaviru­s. Die relatief lage aantallen zijn volgens de autoriteit­en het resultaat van de lockdownma­atregelen en het uitgebreid­e testen. Zij willen de nieuwe voorraad gebruiken om ook mensen zonder symptomen te gaan testen. Vorige maand werden er een half miljoen tests afgenomen.

De Australisc­he autoriteit­en denken met de 10 miljoen tests het hele jaar door te kunnen komen. Premier Scott Morrison heeft gezegd dat uitgebreid­er testen een vereiste is voor het versoepele­n van maatregele­n. Sommige deelstaten hebben al eigenhandi­g maatregele­n versoepeld, onder meer door iets grotere openbare bijeenkoms­ten toe te staan en stranden te heropenen.

De landelijke overheid versoepelt geen maatregele­n voor 11 mei.

De tests werden in China gekocht door zakenman Andrew Forrest, die ze aan de overheid doorverkoc­ht voor 320 miljoen Australisc­he dollar. Deelstaten hebben verschille­nde plannen omtrent het testen van inwoners op het nieuwe coronaviru­s.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname