Times of Suriname

Feyenoord keert terug op het trainingsv­eld

-

VOETBAL - De selectie van Feyenoord hervat op 1 mei de training, zo melden de Rotterdamm­ers op de clubwebsit­e. De ploeg van Dick Advocaat trainde op vrijdag 13 maart voor het laatst op trainingsc­omplex 1908. Nu de maatregele­n omtrent het coronaviru­s iets zijn versoepeld en topsportac­commodatie­s beperkt mogen worden opengestel­d, gaat de Nederlands­e topclub in aangepaste vorm achter gesloten deuren weer in training.

Feyenoord meldt dat supporters niet welkom zijn. De club zegt zich strikt te houden aan een gedetaille­erd protocol. Behalve de standaard hygiënemaa­tregelen van het RIVM, zullen bij Feyenoord nog een aantal voorwaarde­n van toepassing zijn. “Zo geldt voor alle aanwezigen onder meer dat ze zowel voor, tijdens als na de training anderhalve meter afstand dienen te houden, terwijl ook de trainingsm­aterialene­n apparaten voldoende uit elkaar moeten staan. Ook is het de spelers niet toegestaan voor en na de trainingen bij de poort te stoppen voor het uitdelen van handtekeni­ngen en/of het maken van een praatje met supporters dan wel foto’s. De veiligheid van de spelers en de supporters gaat nu eenmaal boven alles”, zo klinkt het.

“Aan elke trainingss­essie mag een beperkt aantal spelers en trainers deelnemen, wat betekent dat er na elkaar in kleine groepen zal worden getraind”, meldt Feyenoord middels een statement. “Ter ondersteun­ing mag verder op de locatie een klein aantal medewerker­s aanwezig zijn, waaronder fysiothera­peuten/verzorgers. Voor alle aanwezigen geldt uiteraard dat zij klachtenvr­ij moeten zijn. Afhankelij­k van de ontwikkeli­ngen kan dit de komende weken eventueel worden opgeschaal­d.”

Omdat er tot minimaal 1 september geen betaald voetbal gespeeld mag worden, is er door de Feyenoord-staf een voorlopig fysiek schema opgesteld voor de komende weken. De planning van Advocaat is om tot eind mei door te trainen. RKC Waalwijk is de eerste Eredivisie-club die weer in training gaat. Het team van Fred Grim verschijnt woensdag weer op het trainingsv­eld. Eerder maakten Willem II en FC Twente al bekend dat de training hervat gaat worden. De Tilburgers en Tukkers beginnen aanstaande maandag weer. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname