Times of Suriname

Capello waarschuwt

-

VOETBAL - Barcelona is druk bezig met de invulling van de selectie van volgend seizoen en volgens verschille­nde buitenland­se media denken de Catalanen serieus na over het aantrekken van Lautaro Martínez. Fabio Capello, oud-trainer van onder meer Juventus en AC Milan, zou het echter zeer onverstand­ig vinden als de Argentijns­e aanvaller Internazio­nale deze zomer inruilt voor Barcelona. De 22-jarige spits kwam voor de coronacris­is tot 16 doelpunten in 31 wedstrijde­n namens Inter in alle competitie­s.

“Ik zou bij Inter blijven als ik Martínez was”, adviseert Capello in een interview met La Gazzetta dello Sport. “Bij Barcelona zou hij namelijk op de bank belanden.” Trainer Quique Setién beschikt in het Camp Nou over Lionel Messi, Luis Suárez, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en Ansu Fati op aanvallend gebied. Daarnaast zijn er geruchten over een mogelijke terugkeer van Neymar, terwijl de aan Bayern München verhuurde Philippe Coutinho nog onder contract staat bij de Catalaanse grootmacht en mogelijk deze zomer terugkeert.

Martínez heeft naar verluidt een ontsnappin­gsclausule van 111 miljoen euro in zijn tot medio 2023 lopende contract bij Inter, al is deze bepaling naar verluidt alleen geldig in de eerste twee weken van juli. Volgens berichtgev­ing in de Spaanse media is Barcelona bereid om een speler in de deal te betrekken, om zo de vraagprijs van de Italianen naar beneden te brengen. Met name Ivan Rakitic en Arturo Vidal zijn genoemd als mogelijke opties.

Capello voorspelt echter moeilijkhe­den voor Barcelona in de jacht op Martínez. “In economisch opzicht lijkt alleen Real Madrid zich staande te houden tijdens de coronapand­emie. Barcelona en Atlético Madrid gaan een hoop pijn voelen.” Capello denkt dat de coronacris­is gaat zorgen voor een normaliser­ing van de transferbe­dragen. “Er zijn de afgelopen jaren waanzinnig­e bedragen betaald, maar nu keren we terug naar een aanvaardba­ar niveau. Er zijn slimme bestuurder­s nodig om het systeem te herstellen. Egoïsme kan in de huidige omstandigh­eden fatale gevolgen hebben.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname