Times of Suriname

Messi is Eto’o dankbaar

-

VOETBAL - Zonder de verbale inbreng van Samuel Eto’o had de carrière van Lionel Messi er wellicht heel anders uitgezien. Dat heeft de spits laten weten in gesprek met DAZN.

“Messi bekende dat dankzij mijn advies, dat ik niet zal prijsgeven, zijn carrière is veranderd”, vertelt de 39-jarige voormalig goalgetter uit Kameroen. “Op een dag zei hij: ‘Dankzij Samuel (Eto’o, red.) is mijn loopbaan veranderd.’ Hij moest twee of drie dingen veranderen, maar hij had altijd het talent al.”

Eto’o en Messi speelden van 2004 tot en met 2009 samen bij FC Barcelona. In die periode won Barcelona twee keer de Champions League. In beide finales scoorde Eto’o. In 2009 tegen Manchester United maakte zowel hij als Messi een doelpunt: 2-0. In 2009 vertrok Eto’o naar Inter. Ook met die club won hij direct de belangijks­te Europa Cup, een jaar later was het weer de beurt aan Messi & co. “In de beginperio­de ging Messi heen en weer van La Masia (de jeugdoplei­ding van de Catalaanse club) naar het eerste team. Maar ook toen wisten we al dat Messi de man zou worden die hij nu is”, laat Eto’o weten. Messi is inmiddels in het bezit van zes Gouden Ballen, en wordt gezien als een van de beste voetballer­s ooit.

“Ik ben blij dat hij het zo fantastisc­h heeft gedaan, met dank aan zijn eigen inzet. En hij is niets veranderd. Hij is nog steeds de persoon die ik jaren geleden ontmoette”, prijst Eto’o zijn vroegere teamgenoot.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Lionel Messi kreeg aan het begin van zijn loopbaan enkele adviezen van Samuel Eto’o en daarvoor is Messi de Kameroener dankbaar. (Foto: AD)
Lionel Messi kreeg aan het begin van zijn loopbaan enkele adviezen van Samuel Eto’o en daarvoor is Messi de Kameroener dankbaar. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname