Times of Suriname

Rode cijfers voor spelletjes­fabrikant Hasbro

-

PAWTUCKET - Hasbro is het eerste kwartaal in de rode cijfers gedoken, ondanks een hogere omzet, en besloot de outlook voor heel 2020 in te trekken. Dit bleek gisteren na publicatie van de resultaten van de Amerikaans­e speelgoedf­abrikant.

Het concern zag in het afgelopen kwartaal een sterke vraag. “De Hasbro producten komen bovendrijv­en naarmate mensen meer tijd thuis doorbrenge­n, inclusief de spelletjes voor gezinnen om samen te spelen”, zei Hasbro, dat onder meer bekend is van Monopoly en Transforme­rs. De speelgoedp­roducent meldde tevens dat toeleveran­ciers in China afgelopen kwartaal minder produceerd­en dan gepland, als gevolg van de corona-uitbraak. Inmiddels draaien deze

fabrieken weer volgens planning. Buiten China draaiden de fabrieken van Hasbro in het afgelopen kwartaal bijna op een normaal niveau. Hasbro zei wel te verwachten dat het tweede kwartaal uitdagende­r zal zijn dan het eerste kwartaal, waarbij een daling van zowel de winst als omzet wordt voorzien. De outlook voor heel 2020 werd ingetrokke­n door

Hasbro.

Hasbro boekte in het eerste kwartaal een nettoverli­es van USD 70 miljoen, ofwel USD 0,51 dollar, in vergelijki­ng met een nettowinst van USD 27 miljoen, ofwel 0,21 dollar, in dezelfde periode een jaar eerder.

Het resultaat werd onder andere gedrukt door de overname van Entertainm­ent One voor 3,8 miljard dollar en de daaraan gerelateer­de kosten van USD 127,5 miljoen en papieren afschrijvi­ngen ter waarde van USD 20 miljoen. Op aangepaste basis boekte de speelgoedp­roducent afgelopen kwartaal echter een winst van USD 0,57 per aandeel. De omzet steeg wel hard, van USD 7335 miljoen in het eerste kwartaal van 2019 naar USD 1,1 miljard het afgelopen kwartaal. Toch lukte het Hasbro niet om aan de verwachtin­gen te voldoen. Vooraf door FactSet Research geraadplee­gde analisten rekenden op een aangepaste nettowinst van 0,66 dollar per aandeel op een omzet van 1,2 miljard. (Beursduive­l/ Foto:ytimg)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname