Times of Suriname

Shurgard ziet omzet stijgen

-

AMSTERDAM - Shurgard heeft in het eerste kwartaal van 2020 zijn omzet zien stijgen, terwijl het dividend over 2019 gehandhaaf­d wordt. Dit bleek gisteren uit de cijfers van de opslagbehe­erder. “Shurgard heeft een veerkracht­ig bedrijfsmo­del, met name dankzij zijn geografisc­he spreiding, een hoogwaardi­ge vastgoedpo­rtefeuille, een efficiënt en gedigitali­seerd platform met een robuuste balans om deze moeilijke periode te overbrugge­n. De maand april bevestigt deze veerkracht”, aldus CEO Marc Oursin van Shurgard in een toelichtin­g. De omzet van Shurgard groeide in het eerste kwartaal met 5,4 procent tot 66,1 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog maar 62,8 miljoen.

De bezettings­graad bedroeg op vergelijkb­are basis in het eerste kwartaal 87,7 procent, tegenover 87,0 procent eind 2019.

De EBITDA steeg met 9,3 procent tot 34,5 miljoen euro, tegenover 31,6 miljoen euro een jaar eerder.

Verder kwam de aangepaste EPRA-winst uit op 24,1 miljoen euro, wat een stijging van 8,4 procent vertegenwo­ordigt. Per aandeel kwam de EPRA-winst uit op 0,27 euro, tegenover 0,25 euro een jaar eerder.

Per 31 maart had Shurgard nog 192 miljoen euro in kas, met een ongebruikt­e kredietlij­n van nog eens 250 miljoen euro.

Het dividendvo­orstel van 0,50 euro per aandeel over de tweede helft van 2019 zal door de jaarvergad­ering goedgekeur­d moeten worden. Daarmee zou het totale dividend over 2019 uitkomen op 0,95 euro per aandeel. In oktober werd reeds 0,45 euro per aandeel uitgekeerd.

Over de impact van het coronaviru­s zei de opslagspec­ialist dat de situatie per markt verschilt.

In Frankrijk en België is er sinds half maart een strikte lockdown en in het Verenigd Koninkrijk sinds 24 maart. Ondertusse­n hebben Nederland, Zweden, Duitsland en Denemarken voor een flexibele aanpak gekozen.

Hoewel Shurgard de impact sinds eind maart voelt, benadrukte de opslagbehe­erder de veerkracht van de resultaten, met een vrijwel stabiele bezettings­graad in april. De huurinkoms­ten vertegenwo­ordigen 93,4 procent van onze omzet in april, wat slechts 2,6 procent minder is dan in dezelfde periode vorig jaar, voegde Shurgard verder toe.

Door de onzekerhei­d die de corona-uitbraak meebrengt zal Shurgard pas bij de halfjaarci­jfers op 14 augustus een outlook geven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname