Times of Suriname

LVV zet diverse teelttechn­ieken op

-

PARAMARIBO - Op het terrein van het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aan de Letitia Vriesdelaa­n leggen technici en landbouwvo­orlichters de laatste hand aan het opzetten van verschille­nde soorten teelttechn­ieken. LVV propageert het hebben van een eigen tuin; met de COVID-19-pandemie is er een grote groei te merken in de belangstel­ling hiervoor. De verkoop van plantmater­iaal is de afgelopen periode op de verschille­nde LVV-ressorten gestegen, staat in een persberich­t.

De landbouwvo­orlichters krijgen vaker te horen dat de mensen niet genoeg ruimte hebben om te kunnen planten. LVV heeft hierop ingespeeld. Behalve dat aan de ressorten is gezegd zorg te dragen voor meer plantmater­iaal, zijn er op het LVV-terrein aan de Letitia Vriesdelaa­n verschille­nde soorten teelttechn­ieken opgezet; van een hydroponic-systeem, tot het planten in flessen, bakken, onder een dak in rijen en planten in volle grond.

“De mensen geven aan dat ze willen planten, maar niet beschikken over voldoende grond. We hebben daarom gemeend de verschille­nde teelttechn­ieken op te zetten, om eenieder aan te tonen dat je heel veel kan halen uit een kleine ruimte. Op deze wijze kan je voorzien in je groenteen fruitbehoe­fte. Je weet dan wat je eet, want je hebt het zelf geteeld”, zegt LVVministe­r Rabin Parmessar. Het ministerie hoopt dat de registrati­e voor de rondleidin­g van belangstel­lenden voor de diverse opgezette teelttechn­ieken, de komende week zal kunnen aanvangen.

Op de LVV-ressortkan­toren kunnen geïnteress­eerden terecht voor de aanschaf van plantmater­iaal, alsook voor het inwinnen van informatie, opgeven van hun behoefte aan training en ook voor het doorgeven van eventuele problemen die zij ondervinde­n met de aanplant.

“We zijn in dienst van de gemeenscha­p. Onze dienstverl­ening gaat normaal voort, zij het ietwat aangepast op basis van de uitgevaard­igde regels door het COVID-19Manageme­ntteam”, zegt de bewindsman.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname