Times of Suriname

Campine vreest voor impact corona

-

BRUSSEL - De Belgische metaalverw­erker Campine ziet de coronacris­is een negatieve impact hebben en heeft besloten de jaarlijkse onderhouds­sluiting van de Metals Recycling divisie te vervroegen. Dit meldt het bedrijf in een persberich­t. Campine is vooralsnog volledig operatione­el ondanks de coronacris­is. Het bedrijf geldt als essentieel. Campine heeft wel beslist om zijn jaarlijkse onderhouds­sluiting van de Metals Recycling Divisie te vervroegen van juli naar eind mei of begin juni. “De marktomsta­ndigheden zijn nu ideaal voor het uitvoeren van de nodige onderhouds­werken”, zei CEO De Vos .

“De beschikbaa­rheid van scrap batterijen is namelijk extreem laag en de LMEloodpri­js staat op een 10-jarig dieptepunt.”

In de divisie Metals Recycling zullen de halfjaarre­sultaten negatief beïnvloed worden door de lage loodprijs en de lagere volumes nu de onderhouds­sluiting in het eerste semester valt. De herstart van de hoogoven zal afhangen van de beschikbaa­rheid van voldoende scrap batterijen. De recyclage van andere metalen loopt zoals gepland, aldus Campine.

Campine’s Specialty Chemicals business heeft eveneens normale volumes geproducee­rd tot en met april. De vraag vertoont nu echter wel een neerwaarts­e trend en Campine verwacht een volumeredu­ctie van ongeveer 30 procent voor mei en juni.

De verlaagde antimoonpr­ijzen zullen eveneens een impact hebben op de winstgeven­dheid van die divisie, verwacht Campine.

Al met al zal het financiële resultaat in het eerste halfjaar substantie­el lager liggen dan in de voorgaande jaren.

“Het is onmogelijk om nu reeds vooruitzic­hten te geven voor het complete jaar”, zei De Vos.

“Door het vooruitsch­uiven van de onderhouds­sluiting zullen we volledig klaar zijn om mee te profiteren als de vraag zich volledig herstelt in de tweede jaarhelft”. Campine heeft naar eigen zeggen een solide balans met een hoge solvabilit­eit en een gezonde cash positie. De metaalrecy­clagespeci­alist verwacht dan ook geen financiële problemen gedurende 2020.

Het aandeel van Campine sloot stabiel af op euro 24,00 per aandeel. (Beursduive­l/Foto: Campine)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname