Times of Suriname

Rush op fastfoodre­staurants in Nieuw-Zeeland na versoepeli­ng lockdown

-

De politie van Auckland, de grootste stad in NieuwZeela­nd, is moeten tussenkome­n, nadat een groot aantal Kiwi’s zich tegelijker­tijd naar een populaire hamburgerk­eten repten. Maandag kondigde premier Jacinda Ardern een versoepeli­ng van de strenge lockdown in Nieuw-Zeeland aan. Zo mochten sommige restaurant­s weer een afhaaldien­st verzorgen.

De kans om opnieuw een hamburger of andere fastfood achter de kiezen te steken, die lieten de Nieuw-Zeelanders niet onbenut.

Maar bij de

lokale

keten

BurgerFuel in Glenfield, een wijk in Auckland op het Noordereil­and, liep het de spuigaten uit. Daar moest de politie ingrijpen om de social distancing te kunnen handhaven.

“Op de eerste dag van de heropening werden onze BurgerFuel-restaurant­s overspoeld door een stormloop van klanten, veel meer dan we hadden verwacht”, zei de woordvoerd­er van de hamburgerk­eten. Zo belde een hongerige klant de politie omdat hij niet tot bij de drivethru geraakte. Bleek dat hij gewoon al in de rij aanschuive­nde wagens stond.

Het bedrijf voerde na de eerste dag meteen nieuwe regels in. BurgerFuel zal voortaan enkel nog online bestelling­en aanvaarden en een steward moet een en ander ter plaatse in goede banen leiden. Terecht, volgens premier Jacinda Ardern, die zei dat BurgerFuel zijn verplichti­ngen niet was nagekomen. De regel is in Nieuw-Zeeland om een afstand van 2 meter te bewaren met andere mensen.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname