Times of Suriname

Repatriant­en Nederland gaan uit quarantain­e

-

PARAMARIBO – De repatriant­en uit Nederland, die sinds ze in Suriname zijn gearriveer­d op 20 april in verplichte overheidsq­uarantaine zaten, worden dinsdag uit quarantain­e gehaald, omdat de verplichte periode van veertien dagen voorbij is. Alle 243 personen moeten een ondergaan en als alles goed bevonden wordt, zijn ze vrij om naar huis te gaan.

exit screening

“De gezondheid­stoestand van de repatriant­en is goed en ze worden klaargemaa­kt voor hun exit screening”, zegt Cleopatra Jessurun de directeur van Volksgezon­dheid. Ook Jerry Slijngard van het COVID-19 - Management­team zegt dat het heel goed is gegaan met deze groep repatriant­en uit Nederland. “De mensen hebben meegewerkt en alle instructie­s opgevolgd. Dagelijks werden de mensen gecheckt en er is niemand ziek geworden. Dat is een heel goed teken”, zegt Slijngard.

De autoriteit­en zullen zich nu voorbereid­en op de tweede groep repatriant­en uit Nederland en bekijken ook de mogelijkhe­den voor repatriati­evluchten uit de regio, waar ook Surinamers zijn gestrand. “We zijn de mensen niet vergeten, maar ook wij moeten alles goed voorbereid­en, omdat niets mis mag gaan bij de repatriati­e. De focus is nu op de grensgebie­den en het eventuele gevaar dat daar dreigt, maar aan de andere kant zijn wij volop bezig met allerlei voorbereid­ingen voor repatriati­e. Ik vraag de mensen om nog een beetje geduld te hebben. Heel gauw zullen wij ze terughalen”, zegt Danielle Veira, directeur Bureau Nationale Veiligheid.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname