Times of Suriname

Overheid heeft alle kosten COVID-19-patiënten betaald

-

PARAMARIBO – Vanaf het moment dat de tien personen positief getest werden op COVID-19, tot het moment dat ze weer genezen zijn verklaard en naar huis mochten, heeft de overheid opgedraaid voor alle medische kosten van deze personen. “Dit virus is iets nieuws waartegen de wereld nog geen antwoord heeft, dus de focus was in eerste instantie op het behandelen van de mensen, het virus bestrijden en ervoor zorgen dat de mensen weer beter worden. De overheid heeft daarom vanaf het begin alles op zich genomen en zal dat ook blijven doen voor wat betreft COVID-19”, zegt Danielle Veira, directeur van het Bureau Nationale Veiligheid.

Met het instellen van het noodfonds zal de behandelin­g van eventuele toekomstig­e positieve gevallen ook allemaal uit deze pot worden betaald. “We willen geen doden en we willen ook niet dat de mensen ziek worden. De overheid heeft dit dus als uitgangspu­nt gesteld en wij doen er daarom ook alles aan om te voorkomen dat het virus zich verder in Suriname verspreidt. Er is veel kritiek op de strenge maatregele­n en men vraagt om versoepeli­ng, maar men moet beseffen dat alleen om deze strenge regels het virus tot nu toe onder controle is gebleven in het land. Elk mensenleve­n is kostbaar en wij zullen dat zoveel mogelijk blijven zegt Veira.

beschermen”,

Van de tien COVID-19-patienten die Suriname tot nu toe heeft gehad, zijn negen genezen verklaard en een persoon is overleden. “Dit betekent dat ons land momenteel geen COVID-19-positieve gevallen meer kent. De monitoring van dit laatste geval stopt echter niet, de infectiolo­og zal over een week het laatste onderzoek verrichten. Dit is goed nieuws voor Suriname, maar om dit zo te houden, is het van groot belang dat de samenlevin­g alert blijft en zich aan de COVID-19-ordeen gezondheid­smaatregel­en blijft houden”, zegt Veira.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname