Times of Suriname

Smaad en laster versus duurzame ontwikkeli­ng

-

De Nationale Democratis­che Partij (NDP) is ondanks een historie van smaad en laster uitgegroei­d tot de grootste, veelzijdig­e en meest daadkracht­ige katalysato­r van duurzame ontwikkeli­ng voor Suriname. Waar er hard wordt gewerkt, worden er fouten gemaakt. Maar het geheim voor overwinnin­g ligt in zeven keer vallen en acht keer opstaan.

De NDP heeft dankzij het visionaire leiderscha­p van president Desi Bouterse, het inzicht en de durf gehad om haar ideologie te realiseren in goede en slechte tijden. Daarom keuren wij de wijze waarop politieke tegenstand­ers de race naar de verkiezing­en op 25 mei 2020 denken aan te gaan, ten zeerste af. Leugens, laster, fake news, verdraaide feiten tot aan politieke strafzaken tegen ambtsdrage­rs met als doel de NDP op lafhartige manier uit te schakelen:

- Waarom liegen dat er geen sprake is van een financiële crisis in 2016 en nu weer crisis door het coronaviru­s, terwijl er overal bewijs is dat het wel zo is?

- Waarom een lastercamp­agne tegen de minister van Financiën die ons met zijn internatio­naal netwerk weer eens heeft kunnen behoeden van een financiële crash? - Waarom fake news verspreide­n over royalty’s die als onderpand zijn gegeven aan buitenland­se investeerd­ers? - Waarom verdraaide feiten over de verkoop van staatseige­ndommen?

- Waarom een politieke strafzaak tegen de minister van Financiën, met een dossier vol halve waarheden en hele leugens?

De NDP heeft altijd ontwikkeli­ng kunnen brengen in ons land, ongeacht de situatie waarin het land zich bevindt. Ook in moeilijke tijden hebben wij gezorgd voor: - gezondheid­szorg en sociale zekerheid (SZF, Ashiana, kinderbijs­lag, aov, bouw poli’s en ziekenhuiz­en, opleiden medici en verpleegku­ndigen, enzovoorts)

- volksvrien­delijk grond- en huisvestin­gsbeleid (uitgifte domeingron­d, oplossen van titel op gronden, volkswonin­gbouw, rentekorti­ng op hypotheken, enzovoorts) - duurzaam garanderen van nutsvoorzi­eningen (mogelijk maken landelijke watervoorz­iening, elektrific­atie ten behoeve van het binnenland, introducti­e van digitale televisie met bereik naar verre districten en het binnenland), landelijke internetvo­orziening), - Noodzakeli­jke kapitaalin­vesteringe­n in de renovatie en bouw van wegen en bruggen, goudwinnin­g, ontwikkeli­ng van de agrarische industrie, uitbreidin­g van Staatsolie­raffinader­ij en de historisch­e overname van de Afobakadam, enzovoorts.

Waarom niet een verkiezing­sstrijd over deze ontwikkeli­ngsthema’s, in plaats van laffe aanvallen op de NDP en de regering die ondanks alles het land drijvende heeft gehouden en zal blijven houden?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname