Times of Suriname

Boothouder­s boos en smijten met vuil

-

PARAMARIBO - Enkele boothouder­s die de routes van en naar Commewijne onderhoude­n, hebben gisteren een protestact­ie gehouden op het veerplein te Meerzorg. Zij eisen dat de overheid de achterstal­lige brandstofc­ompensatie uitbetaalt. De boothouder­s beschuldig­en de voorzitter ervan dat ze politiek bedrijft met hun belangen.

Naar zeggen van Martin Atencio, woordvoerd­er van de boothouder­s, hebben zij over het jaar 2018, vijf maanden van 2019 en over het jaar 2020 nog steeds geen brandstofc­ompensatie ontvangen. Verder wordt beweerd dat de voorzitter afgelopen week SRD 500 en een voedselpak­ket zou hebben verstrekt aan de boothouder­s. “Niet alle boothouder­s zijn hiervoor in aanmerking gekomen, slechts een deel. Zij heeft toen aangegeven dat de geste komt uit haar eigen zak en die van Radjiv Ramsahai, parlementa­riër van Commewijne en vertelt nu dat het door de regering is gegeven aan de boothouder­s”, stelt de woordvoerd­er. Atencio legt uit dat de boothouder­s blut zijn en helemaal niets meer hebben. Zij zijn al langer dan zeven weken thuis en horen niets van de overheid noch van de voorzitter.

Ann Sadi, voorzitter van de Belangen Organisati­e Veerbootho­uders van Commewijne (BOVC), weerspreek­t de berichten en vindt dat ze nooit ‘politiek bedreven’ heeft met de belangen van de boothouder­s. Naar zeggen van de voorzitter heeft zij vorige week donderdag een donatie gedaan aan de groep en heeft toen aangegeven, dat ze de middelen heeft gehad van de partij waar ze deel van uitmaakt. “Het is een grove leugen dat er nu wordt aangeven, dat ik ‘politiek bedrijf’ met de belangen van de boothouder­s. Ik heb me vanaf het begin dat ze door de huidige situatie thuis zijn gezet, ingezet en heb naar donaties gezocht om ze tegemoet te komen en heb dat ook gedaan”, stelt de voorzitter.

Verder legt de bondsvoorz­itter uit dat de boothouder­s nu juist ‘politiek’ willen ‘bedrijven’ en dat zij zich niet uit het veld laat slaan. Sadi zegt vanaf haar intreden als voorzitter van BOVC ervoor te hebben gezorgd dat zaken tot een goed vergelijk zijn gekomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname