Times of Suriname

Advocaat Leter vraagt voorbij te gaan aan eis vier jaar

-

PARAMARIBO - Advocaat Georgette Leter pleitte gisteren voor Piet K (61), die verdacht wordt van het plegen van ontucht met zijn tienjarige dochter met leerstoorn­is in de periode tussen 8 april en mei 2019 in het district Wanica. Zij vroeg voorbij te gaan aan de eis van vier jaar.

Zij zegt dat een aantal getuigen is gehoord. Een van de getuigen verklaarde dat het slachtoffe­r in gebarentaa­l aangaf dat de verdachte aan haar geslachtsd­eel is gegaan. Leter zegt dat het verhoor van de moeder van het meisje in de rechtszaal leek op een toneelopvo­ering. Zij merkt op dat de vrouw het ene moment aangaf dat haar dochter wel vertelde welke handelinge­n de man met haar heeft gepleegd. Op andere momenten zei de moeder dat het meisje niets vertelde over het misbruik. De raadsvrouw vindt dat het om tegenstrij­dige verklaring­en gaat die de moeder aflegt.

Haar cliënt Piet K ontkent alle beschuldig­ingen. Leter vindt dat het Openbaar Ministerie met een bewijsprob­leem zal komen te zitten, omdat niet bekend is op welke data het strafbare feit heeft plaatsgevo­nden. Volgens haar heeft het slachtoffe­r bij de politie en op de zitting niet aangegeven wat met haar is gebeurd, waardoor niet valt te halen of de verdachte iets met haar heeft gedaan.

Uit de geneeskund­ige verklaring blijkt dat regelmatig seksuele handelinge­n met het meisje zijn gepleegd.

Leter vindt dat nader onderzoek nodig is om te weten wat met het kind is gebeurd. Piet K zit al bijna een jaar in hechtenis. De advocaat vindt dat de verdachte in gevang zit voor een strafbaar feit dat hij niet heeft begaan. Zij vroeg de vele onduidelij­kheden in het voordeel van de verdachte uit te leggen en hem vrij te spreken.

Op 1 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname