Times of Suriname

Airco automonteu­r licht personen via op

-

PARAMARIBO – De politie van Munder heeft gisteren een airco-automonteu­r aangehoude­n voor oplichting en verduister­ing. De verdachte opereerde onder de naam Shiva of Koemar op en maakte zo zijn slachtoffe­rs.

Facebook

In totaal zijn zeven aangiftes tegen hem gedaan. De klanten benaderden hem via Facebook, omdat de man deed alsof hij ook airco en autoonderd­elen verkocht. Hij maakte via Facebook afspraken met de klanten en liet hen komen bij een pompstatio­n op de hoek van de Kwattaen Kernkampwe­g. De man haalde het geld niet persoonlij­k af, maar liet dat door anderen doen. Hij stuurde ook zijn vrouw die het geld in ontvangst nam en de onderdelen afstond. Het ging veelal om een aircopomp die de mensen kochten. Achteraf bleek bij de installati­e dat de aircopomp niet werkte. Wanneer de klanten weer belden naar de verdachte konden zij hem niet bereiken.

Zij deden aangifte tegen de man. De verdachte zou verder twee auto’s bij een ander hebben gekocht en doorverkoc­ht. Hij betaalde de autoverkop­er niet volledig. De twee wagens waren daarna niet meer te vinden. Ook zou hij een auto bij een derde hebben gekocht, waarvoor hij de benadeelde twee keer SRD 300 gaf. Hij verkocht de wagen daarna door aan een sloopbedri­jf. De politie had de persoon bij het sloopbedri­jf aangehoude­n voor heling, maar heeft hem na verhoor heengezond­en. De verdachte beweerde dat hij iemand de auto liet rijden als taxi voor SRD 50 per dag. De politie van Munder roept eenieder die benadeeld is door deze verdachte op, om aangifte te doen. Zij heeft de vrouw van de verdachte aangehoude­n voor medeplicht­igheid. Uit het onderzoek blijkt dat de man vorig jaar reeds was opgesloten en in december op vrije voeten kwam. Hij begon nadien weer strafbare feiten te plegen.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname