Times of Suriname

Johnson wil plan voor versoepeli­ng lockdown in Groot-Brittannië aankondige­n

-

GROOT-BRITTANNIË - De Britse premier Boris Johnson denkt eraan een plan voor een geleidelij­ke versoepeli­ng van de lockdown in GrootBritt­annië aan te kondigen. Daarnaast zouden er ook enkele maatregele­n ingevoerd worden om het bedrijfsle­ven veiliger te maken. Dat hebben Britse media gisteren gemeld.

Met 28.446 coronadode­n is Groot-Brittannië het tweede zwaarst getroffen land van Europa. Op 23 maart werd een lockdown afgekondig­d die uiteindeli­jk verlengd werd tot donderdag. Dan is er een evaluatie.

De door de regering overwogen maatregele­n omvatten volgens de openbare omroep BBC en de krant Financial Times een sluiting van bedrijfska­ntines, verminderi­ng van het aantal gedeelde bureau’s en bijkomende schoonmaak. Werknemers die met anderen in contact komen, moeten beschermin­g krijgen in de vorm van plastic schermen. Werknemers die het kunnen, worden aangemoedi­gd te blijven telewerken. Wie echt naar kantoor moet, wordt aangeraden met glijdende uren te werken om een overstelpi­ng van het openbaar vervoer te vermijden.

Vooraleer bedrijven hun werknemers weer kunnen verwelkome­n, moeten ze een evaluatie van de risico’s maken. Wanneer de aangeraden onderlinge afstand van twee meter onmogelijk blijkt, is het dragen van beschermen­de kledij een mogelijke oplossing.

De belangrijk­ste drie spoorbonde­n maken zich zorgen omtrent de boodschap die wordt uitgezonde­n bij de schaalverg­roting van het treinverke­er. Zo werd er verteld dat er bij het nemen van de trein geen gevaar komt kijken. Sinds de lockdown inging, heeft de regering de Britten herhaaldel­ijk aangemaand thuis te blijven en niet-essentiële verplaatsi­ngen te vermijden.

(HLN)

 ??  ?? De Britse premier Boris Johnson. (Foto: HLN)
De Britse premier Boris Johnson. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname