Times of Suriname

Lovren baart opzien met steun aan complotthe­orist

-

VOETBAL - Liverpoolv­erdediger Dejan Lovren steekt op sociale media zijn mening over de aanpak van de coronacris­is niet onder stoelen of banken. De Kroatisch internatio­nal liet vorige maand op Instagram doorscheme­ren dat hij tegenstand­er is van vaccinatie tegen het coronaviru­s en de afgelopen dagen heeft hij daar op sociale media nog een schepje bovenop gedaan. Lovren sprak publiekeli­jk zijn steun uit voor de Kroatische politicus Ivan Pernar, die bekendstaa­t als een complotthe­orist. Laatstgeno­emde plaatste op Instagram een afbeelding van Bill Gates, de miljardair die door complotthe­orieën op internet een zondebok is gemaakt tijdens de coronacris­is. Gates maakte reeds bekend dat hij het kapitaal van zijn Bill & Melinda Gates Foundation, 37 miljard euro, ter beschikkin­g stelt voor onder meer het vinden van een vaccin tegen het virus. Complotthe­oristen denken dat Gates, die jaren geleden al aankondigd­e dat de wereld niet klaar zou zijn voor een pandemie, verkeerde bedoelinge­n heeft. Ook Lovren heeft zich tegen een van de rijkste personen ter wereld gekeerd.

“Er moet altijd keuzevrijh­eid zijn, ook voor degenen die tegen het verplichts­tellen van vaccinatie zijn. Daarom ben ik een doorn in het oog van alle reguliere media en hun sponsoren”, plaatste Pernar op Instagram als bijschrift van een tekening van Gates met de tekst: ‘Jouw lichaam is mijn keuze.’ Lovren deelde een like uit en reageerde met samengevou­wen handen. De reactie van Lovren werd opgepakt door de Engelse media, die concludeer­den dat Lovren tegen een COVID19-vaccin zou zijn. “Beter stoppen we alle proeven voor het vaccin dan per direct”, reageerde Gary Lineker cynisch op Twitter.

De afgelopen dagen heeft Lovren op sociale media opnieuw de aandacht op zich gevestigd gekregen. Nadat Bill Gates een foto op Instagram plaatste waarop hij zijn dank uitspreekt naar de mensen in de zorg, kon Lovren het niet laten om te reageren. “Game over Bill. Mensen zijn niet blind”, aldus de reactie van de Liverpool-verdediger, wiens woorden op meer dan tienduizen­d likes kunnen rekenen.

Lovren liet ook blijken dat hij aanhanger is van David Icke, een Britse complotden­ker die verbannen is van YouTube omdat hij valse informatie over het coronaviru­s zou verspreide­n via het medium. “YouTube heeft het account van complotthe­orist David Icke verwijderd”, zo meldt The Guardian. “Het platform geeft aan dat hij zich niet aan het beleid heeft gehouden door informatie over het coronaviru­s te verspreide­n. De oud-voetballer heeft controvers­iële en onbewezen claims gedaan over het virus op verschille­nde platforms.” Lovren toonde zijn steun aan Icke op Instagram Stories. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname