Times of Suriname

Nederlands talent Sankoh heeft keuze uit zes Europese grootmacht­en

-

VOETBAL - Ook Celtic en AC Milan hebben belangstel­ling voor Mohamed Sankoh, zo weet Voetbalzon­e. De zestienjar­ige spits speelt sinds de zomer van 2018 in de jeugdoplei­ding van Stoke City en heeft daar de nodige indruk gemaakt in zowel de U-18 als de U-23. Een hele rits Europese topclubs strijdt momenteel om het Nederlands­e talent.

Twee weken geleden werden Chelsea en Atlético Madrid als eerste gegadigden genoemd in de strijd om Sankoh. Enkele dagen later toonden ook Barcelona en Juventus zich als geïnteress­eerden. Nu hebben tevens AC Milan en Celtic interesse getoond in de jonge spits van Stoke City. Sankoh heeft voorlopig nog geen besluit genomen over zijn nabije toekomst.

Sankoh speelt sinds de zomer van 2018 in de jeugdoplei­ding van Stoke City, nadat hij daarvoor jaren had doorgebrac­ht in de academie van Sparta Rotterdam. Door de verhuizing van zijn moeder naar Engeland kwam de jonge spits samen met broer Abdul bij the Potters terecht. In het afgelopen anderhalf jaar speelde Sankoh zestien wedstrijde­n in de U-18 van The

Potters, waarin hij goed was voor negen doelpunten en negen assists.

Hij maakte dit seizoen tevens zijn debuut in de U-23 van Stoke City, voor wie hij voorlopig negen keer in actie kwam. Vanwege zijn imposante postuur en speelstijl wordt hij in Engeland veelvuldig vergeleken met Internazio­nale-spits Romelu Lukaku. Sankoh is tevens jeugdinter­national voor Nederland en maakte in 2019 deel uit van het Oranje U-17 dat zich in Ierland tot Europees kampioen wist te kronen. (AD)

 ??  ?? Mohamed Sankoh heeft vereniging­en voor het kiezen. De zestienjar­ige spits speelt sinds de zomer van 2018 in de jeugdoplei­ding van Stoke City. (Foto: AD)
Mohamed Sankoh heeft vereniging­en voor het kiezen. De zestienjar­ige spits speelt sinds de zomer van 2018 in de jeugdoplei­ding van Stoke City. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname