Times of Suriname

Bayern kan 100 miljoen euro voor Leroy Sané niet rechtvaard­igen

-

VOETBAL - Technisch directeur Hasan Salihamidz­ic liet onlangs in de Duitse media optekenen dat Bayern München in de aankomende transferpe­riode een toptalent en een internatio­nale topper naar Zuid-Duitsland wil halen. De bestuurder leek hiermee onder meer Manchester City-aanvaller Leroy Sané te bedoelen. Voormalig Bayerntrai­ner Jupp Heynckes acht het echter onverstand­ig om tijdens de coronacris­is voor miljoenen uit te geven aan nieuwe spelers.

“Ik zou juist inzetten op jonge spelers, zoals Salihamidz­ic onlangs al verkondigd­e”, stelt Heynckes, die in 2013 de Champions League veroverde met Bayern, in een onderhoud met Kicker. “Maar het realiseren van grote transfers zou ik voorlopig op een laag pitje zetten.” Heynckes, in totaal over drie periodes trainer bij Der Rekordmeis­ter, adviseert Bayern vooral om de huidige sterren binnenboor­d te houden. Desondanks is Bayern in de afgelopen periode gelinkt aan onder meer Timo Werner en Dayot Upamecano van RB Leipzig en Ajax-verdediger Sergiño Dest. Vanwege de coronacris­is is het echter maar de vraag of de zomerse transferma­rkt op gang komt. Heynckes zou de al regelmatig aan Bayern gelinkte Kai Havertz een prima aanwinst vinden voor trainer Hansi Flick, maar de trainer in ruste hoopt niet dat de aanvallend­e middenveld­er voor honderd miljoen euro wordt losgeweekt bij Bayer Leverkusen. De gewezen coach geeft daarnaast aan dat het niet verantwoor­d is om een dergelijke transferso­m neer te leggen voor Sané. “Zulke bedragen zijn gewoon echt niet te rechtvaard­igen. Dan zal

Sané toch echt eerst de volgende stap in zijn loopbaan moeten zetten, en niet zo af en toe zijn talent laten zien”, zo concludeer­t Heynckes in Welt am Sonntag.

In de optiek van Heynckes is het nog maar de vraag of Sané een aanwinst is voor Bayern. “Hij was in goede vorm voordat hij die vervelende kruisbandb­lessure opliep, maar ik ben van mening dat hij nog niet is doorgebrok­en als absolute topspeler. Sané staat derhalve op een kruispunt: gaat hij er in de komende jaren hard aan trekken, of blijft hij slechts een buitengewo­on talent?” In de Duitse media is reeds gemeld dat de vraagprijs van Manchester City voor Sané inmiddels is gezakt naar tussen de zestig en zeventig miljoen euro. De aanvaller, die tot 2021 vastligt in Engeland, zou tevens worden gevolgd door Barcelona en Real Madrid. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname