Times of Suriname

Koeman met hartproble­men opgenomen in AMC

-

VOETBAL - Ronald Koeman is met hartproble­men opgenomen in het Amsterdams Medisch Centrum (AMC), zo meldt De Telegraaf. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft aan het eind van de middag een hartkathet­erisatie ondergaan. Zijn toestand is inmiddels stabiel en zijn management­bureau Wasserman meldde dat hij weer naar huis mag.

Koeman werd volgens De Telegraaf vanuit zijn woonplaats met een ambulance met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoerd, waar specialist­en klaar stonden om hem te dotteren. Het ambulancep­ersoneel was er snel bij, verzekert de krant. “De snelheid waarmee hij naar het ziekenhuis kon en de snelle ingreep van artsen heeft ervoor gezorgd dat hij inmiddels stabiel is en het volgens zijn echtgenote Bartina onder de omstandigh­eden weer redelijk maakt.”

Zaakwaarne­mer Rob Jansen bevestigt aan de NOS dat de toestand van de keuzeheer van Oranje inderdaad stabiel is. De term ‘hartkathet­erisatie’ wordt gebruikt als verzamelna­am voor verschille­nde ingrepen waarbij katheters worden gebruikt. Katheters zijn slangetjes van enkele millimeter­s dik, waarmee artsen via de bloedvaten in het lichaam bij het hart kunnen komen. Tijdens een hartkathet­erisatie onderzoeke­n artsen het hart en de kransslaga­ders van binnen.

De kransslaga­ders zijn de bloedvaten die moeten zorgen voor de toevoer van zuurstof naar het hart. Tijdens een hartkathet­erisatie kunnen artsen bovendien verschille­nde metingen doen en kunnen functies van het hart worden onderzocht. Te denken valt aan functies van de hartkleppe­n, de pompfuncti­e van het hart en hartritmes­toornissen. Voor zover bekend heeft Koeman niet eerder last gehad van hartkwalen. (VP)

 ??  ?? Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal, is met hartproble­men opgenomen in het AMC. (Foto: Nusport)
Ronald Koeman, bondscoach van het Nederlands elftal, is met hartproble­men opgenomen in het AMC. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname