Times of Suriname

Gulfstream G200 Galaxy van Cristiano mag eindelijk opstijgen

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo is op de weg terug naar Turijn. Kort nadat TVI meldde dat de aanvaller van Juventus gestrand was op zijn geboorte-eiland Madeira, melden Corriere dello Sport en Corriere della Sera dat hij met zijn privéjet onderweg is naar Italië. De Gulfstream G200 Galaxy is te volgen via Flightrada­r24.

De privéjet van Ronaldo stond aanvankeli­jk aan de grond in Madrid. Een piloot wilde het vliegtuig naar Portugal vervoeren zodat Ronaldo opgepikt kan worden, maar de regering van Spanje verleende tot driemaal toe geen toestemmin­g om de privéjet te laten opstijgen. De regering in Spanje had verregaand­e vliegrestr­icties doorgevoer­d als gevolg van de coronacris­is. Het was zodoende onduidelij­k wanneer Ronaldo weer kon terugkeren naar Italië.

Zondag landde de privéjet echter in Funchal en Ronaldo kon worden opgepikt. De sterspeler van Juventus, die eigenlijk maandag al wilde terugkeren, zal bij aankomst in Italië twee weken in quarantain­e moeten. Als hij zich veertien dagen heeft afgezonder­d, kan hij weer gaan trainen: profession­ele en recreatiev­e sporters mogen vanaf maandag alweer individuee­l trainen in Italië, mits ze twee meter afstand van elkaar houden. Groepstrai­ningen zijn vermoedeli­jk vanaf 18 mei weer toegestaan.

De beslissing van Ronaldo om terug te keren werd gevoed door de persconfer­entie die premier Giuseppe Conte van Italië vorige week zondag gaf. De minister-president maakte bekend dat Italië gefaseerd uit de lockdown komt en dat het profclubs vanaf 18 mei weer is toegestaan om in groepsverb­and te trainen. Het is nog onzeker wanneer de Serie A hervat kan worden, maar Italiaanse media zetten voorlopig in op medio juni. Vanaf 1 juni mogen onder meer kappers, bars en restaurant­s hun deuren weer openen. (AD)

 ??  ?? Volgens voormalig Bayern-trainer Jupp Heynckes is Manchester City-aanvaller Leroy Sané niet 100 miljoen waard. (Foto: AD)
Volgens voormalig Bayern-trainer Jupp Heynckes is Manchester City-aanvaller Leroy Sané niet 100 miljoen waard. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname