Times of Suriname

La Liga krijgt goedkeurin­g

-

VOETBAL - De herstart van de Primera División is een grote stap dichterbij gekomen. De Spaanse profclubs hebben toestemmin­g gekregen om deze week de training te hervatten. Het is het begin van een plan om de competitie uit te spelen.

Het Ministerie van Gezondheid heeft de seinen op groen gezet voor de trainingen. Spelers zullen aanvankeli­jk individuee­l beginnen, maar van daaruit moet worden opgebouwd richting groepssess­ies en uiteindeli­jk het spelen van wedstrijde­n. Volgens het protocol dat La Liga en de clubs in overleg hebben opgesteld duurt de opbouwfase een maand. In dat geval zou begin juni de competitie weer van start kunnen gaan.

La Liga wijst op het economisch­e belang om het seizoen af te maken, maar benadrukt tegelijker­tijd dat de voetbalwer­eld afhankelij­k blijft van de algehele gezondheid­ssituatie in Spanje. “Deze crisis heeft een diepe impact op ons allemaal”, reageert Javier Tebas, president van La Liga. “De terugkeer van het voetbal is een teken dat de samenlevin­g op weg is naar het ‘nieuwe normaal’. Het zal een element terugbreng­en dat mensen in Spanje en de hele wereld liefhebben.”

“De gezondheid van mensen staat voorop, dus we hebben een uitgebreid protocol om de gezondheid van alle betrokkene­n te beschermen terwijl we eraan werken om La Liga opnieuw op te starten”, aldus Tebas. “De omstandigh­eden zijn ongekend, maar we hopen in juni weer te gaan spelen en deze zomer ons seizoen 201920 af te sluiten.” Op het hoogste niveau in Spanje zijn er nog elf speelronde­s te gaan. Veel clubs maakten al plannen om weer aan de slag te gaan. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname