Times of Suriname

Tien personen uit Bundesliga besmet met coronaviru­s

-

VOETBAL - Meer mensen uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga zijn positief getest op het coronaviru­s. Na tests die bij alle 36 clubs op het hoogste en op een na hoogste niveau in Duitsland bleken in totaal tien personen besmet te zijn met het coronaviru­s.

In de afgelopen week werden 1.724 tests voor spelers, trainers en overige stafleden uitgevoerd. Eerder maakte 1. FC Köln zelf al bekend dat drie mensen bij de club, naar verluidt twee spelers en een fysiothera­peut, positief waren getest. Het is niet bekend bij welke club de overige zeven mensen werken.

Köln plaatste het trio twee weken in quarantain­e, maar kreeg in de voorbije dagen flink wat kritiek te verduren omdat de club verdergaat met trainen. De middenmote­r in de Bundesliga hield zondag een tweede testronde en daarbij werden geen nieuwe besmetting­en geconstate­erd. Organisato­r DFL eiste onlangs dat alle hoofdrolsp­elers in de Bundesliga en Tweede Bundesliga moeten worden getest. Dit is een maatregel in het plan van de DFL om het seizoen in de twee hoogste divisies in Duitsland nog deze maand te hervatten. Alle clubs zijn al enkele weken weer in training.

De Bundesliga hoopt op 15 mei of 22 mei weer verder te gaan met de competitie. Daarvoor is nog wel toestemmin­g van de Duitse regering nodig. Die zal hoogstwaar­schijnlijk woensdag een besluit nemen. Het is de verwachtin­g dat het licht op groen gaat. De Duitse minister van Binnenland­se Zaken Horst Seehofer schaarde zich zondag al achter het plan om het seizoen af te maken. “Ik vind dat de DFL een geloofwaar­dig plan heeft gemaakt en ik steun een herstart in mei. Al is het ook duidelijk dat de Bundesliga geen extra privileges zal krijgen.” De DFL stelde onlangs een conceptpla­n op waaraan de clubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga moeten voldoen als de competitie­s mogen worden afgerond. De belangrijk­ste maatregel is dat duels achter gesloten deuren worden gespeeld en dat er maximaal 126 mensen welkom zijn in het stadion. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname