Times of Suriname

Ferrari verlaagt winstverwa­chting

-

MARANELLO - Ferrari heeft het afgelopen kwartaal een licht lagere omzet en winst geboekt en stelt de outlook voor het hele boekjaar neerwaarts bij. Dit maakte de Italiaanse fabrikant van sportauto’s gisteren bekend.

De outlook werd verlaagd vanwege de corona-uitbraak. Vooral in het tweede kwartaal zullen de effecten merkbaar zijn, denkt de fabrikant. Door het stilliggen van de Formule 1 lopen ook deze inkomsten terug.

Ferrari leverde in het eerste kwartaal 2.738 auto’s af, een stijging van 128 stuks, ofwel 4,9 procent, op jaarbasis. De omzet daalde echter van 940 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2019 naar 932 miljoen het afgelopen kwartaal. In de afgelopen drie maanden kwam het bedrijfsre­sultaat (EBITDA) uit op 317 miljoen euro, in vergelijki­ng met 311 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 166 miljoen euro, tegenover 180 miljoen vorig jaar.

Voor het hele boekjaar voorziet de Italiaanse autoproduc­ent een omzet van 3,4 tot 3,6 miljard euro, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een omzet van meer dan 4,1 miljard euro.

Ferrari voorziet een aangepast bedrijfsre­sultaat (EBITDA) van 1,05 tot 1,20 miljard euro. Eerder werd nog gerekend op 1,38 tot 1,48 miljard euro. De aangepaste winst per aandeel zal waarschijn­lijk uitkomen tussen de 2,40 en 3,10 euro per aandeel, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 3,90 tot 3,95 euro per aandeel. (Beursduive­l/Foto: SUWalls)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname