Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1921 - Het parfum Chanel Nº5 wordt gelanceerd.

Politiek

1987 - Guerrillas­trijders vallen ministerie­s, militaire installati­es en andere doelen aan in de Peruviaans­e hoofdstad Lima. Bovendien zetten ze het grootste gedeelte van het land, inclusief de zes miljoen inwoners tellende hoofdstad, zonder stroom door een bomaanslag op de centrale in Huancayo.

Wetenschap en technologi­e

1963 - Eerste levertrans­plantatie ooit, uitgevoerd door Thomas Starlz.

2017 Het Chinese passagiers­vliegtuig Comac C919 had zijn eerste officiële testvlucht.

Geboren

Craig David

1981 -

Craig Ashly David (Southampto­n, 5 mei 1981) is een Britse R&B-zanger en muzikant. Op 19-jarige leeftijd maakte David zijn solodebuut met Fill me in. Deze single bezorgde hem een nummer 1-hit in het Verenigd Koninkrijk, waarmee hij de jongste mannelijke solo-artiest werd die daarin slaagde. David tekende een platencont­ract bij Warner Music en bracht daar twee albums uit, The story goes... (2005) en Trust me (2007), die over het algemeen goed werden ontvangen. In januari 2018 verscheen zijn zevende album, getiteld The time is now. (Foto:DatingCele­bs)

Adele

1988 –

Adele Laurie Blue Adkins MBE (Tottenham (Londen), 5 mei 1988) is een Britse popzangere­s. In 2010 en 2011 had ze grote hits met Rolling in the Deep, Set Fire to the Rain en Someone Like You afkomstig van haar tweede album 21. In 2012 schreef ze het nummer Skyfall voor de gelijknami­ge James Bondfilm. In 2015 kwam haar langverwac­hte derde album 25 uit. De eerste single uit dit album was Hello. Tijdens de Grammy Awards van 2017 sleepte Adele vijf awards binnen. Om tot haar strakke nieuwe lichaam te komen, schakelde Adele de hulp in van een LAfitnessg­oeroe. Haar gewichtsve­rlies is voor 90 procent te danken aan haar dieet, en niet aan het sporten. Adele heeft een zoon. (Foto: Just Jared)

 ??  ?? Adele
Adele
 ??  ?? Craig David
Craig David

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname