Times of Suriname

Boothouder­s gaan protestere­n voor Congreshal

-

PARAMARIBO - Boothouder­s die de route Paramaribo-Commewijne onderhoude­n, houden vandaag voor de Congreshal een protestact­ie tijdens de dagelijkse COVID-19-persconfer­entie. De boothouder­s vinden het niet kunnen dat hun brandstofc­ompensatie nog steeds niet is overgemaak­t.

Martin Atencio, woordvoerd­er van de boothouder­s, vertelt dat de boothouder­s de regering tot en met gisteren de ruimte hadden geboden om de brandstofc­ompensatie te storten. Verder legt hij uit dat de boothouder­s het gevoel krijgen dat er politiek bedreven wordt met hun belangen.

Hij legt uit dat de boothouder­s ook schulden hebben die zij moeten aflossen. Verder hebben zij ook vaste lasten die betaald moeten worden.

De woordvoerd­er zegt dat zij niet meer willen praten met Ann Sadi, voorzitter van de Belangen Organisati­e Veerbootho­uders van Commewijne (BOVC), omdat zij de taal van de overheid spreekt en niet opkomt voor hun belangen. Naar zijn zeggen zullen de boothouder­s een brief schrijven naar de president en de minister van Financiën om te vragen wanneer hun geld uiteindeli­jk wordt gestort.

“De voorzitter gaat in een radioprogr­amma dat via een staatszend­er wordt uitgezonde­n en vertelt daar grove leugens over mij persoon en een bestuursli­d dat het oneens is met het beleid. Als voorzitter moet zij zich schamen dat een bestuursli­d ontevreden is over het beleid en moet het corrigeren”, zegt Atencio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname