Times of Suriname

Groente- en fruitplant­jes te koop op hoofdkanto­or LVV en ressorten

-

PARAMARIBO – Alle ressortkan­toren van het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) zijn bezig met de aanmaak van plantmater­iaal. Dit naar aanleiding van het feit dat vanaf de COVID-19-pandemie, een verhoogde vraag naar plantmater­iaal vanuit de gemeenscha­p is te bespeuren. LVV heeft het hebben van een eigen moestuin steeds gestimulee­rd en de belangstel­ling hiervoor is goed te merken.

Op het hoofdkanto­or van LVV alsook op de verschille­nde ressorten zijn diverse citrusplan­ten te koop, zoals pompelmoes, sinaasappe­l en lemmetje zowel Surinaamse als Braziliaan­se. Enkele ressorten hebben zich toegelegd op de aanmaak van andere soorten fruitplant­jes zoals amandel, birambie, zuurzak, cacao, kastanje, papaja, ramboetan, sapotille, sterappel, kers en knippa. Ook groentepla­ntjes zoals komkommer, tayerblad, kool, peper, boulanger, tomaat, antroewa, kousenband, spinazie, paksoi en amsoi, zijn op de kantoren van het ministerie te vinden.

Op het terrein van LVV aan de Letitia Vriesdelaa­n zijn er diverse teelttechn­ieken opgezet. Eenieder heeft de mogelijkhe­id deze technieken te bezichtige­n, echter vanwege COVID-19, kunnen tot nu toe alleen kleine groepen van tien personen begeleid worden.

Het ministerie meldt in een persberich­t dat de LVVministe­r te kennen heeft gegeven dat de ressort- en rayonkanto­ren een uitgebreid assortimen­t groente- en fruitplant­materiaal moeten aanmaken zodat de bevolking op een goedkope manier hieraan kan komen. Het ministerie staat garant voor voedselvei­ligheid en voedselzek­erheid.

Op de ressortkan­toren kan men terecht voor informatie, voor opgaaf van de behoefte aan trainingen en ook voor assistenti­e en advies in geval van ziekten en plagen bij de aanplant en ook voor de aankoop van plantmater­iaal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname