Times of Suriname

Overheid is kleine ondernemer­s Nickerie ruim SRD 800 duizend schuldig

-

NICKERIE Kleine ondernemer­s die al jaren de schoolterr­einen in Nickerie onderhoude­n, zijn het wachten op hun geld zat. 21 kleine ondernemer­s in Nickerie die onder contract staan van de overheid hebben aan de bel getrokken, omdat zij niet meer weten waar zij aan toe zijn. De ondernemer­s moeten in totaal ongeveer SRD 800 duizend ontvangen voor verleende diensten vanaf 2014 tot heden. Lesley Pelswijk, die namens de groep als woordvoerd­er optreedt, zegt aan de krant dat zij reeds alle instanties hebben afgelopen zodat kan worden voldaan aan de betaling. “Het schijnt dat deze overheid weigert om de kleine man te betalen”, zegt een geïrriteer­de Pelswijk.

Pelswijk merkt op dat er op 25 mei algemene, vrije en geheime verkiezing­en worden gehouden waarbij de scholen zullen fungeren als stembureau­s. “U betaalt de kleine ondernemer­s die voor u de schoolterr­einen onderhoude­n niet. U hebt ze een reçu doen toekomen in december waarbij u, overheid, de kleine man heeft beloofd dat ze zouden kunnen lachen”, richt de woordvoerd­er zich tot de regering. Echter, daar is niets van terechtgek­omen. Hij vervolgt door te stellen dat de koers in december nog SRD 8 was. “NU is het 1 op 20. Dat betekent dat het bedrag dat wij van de overheid moeten ontvangen, is geërodeerd”, zegt hij. De ondernemer­s begrijpen deze opstelling van de overheid niet.

Pelswijk herhaalt dat alle instanties in Nickerie zijn afgelopen. De districtsc­ommissaris, de assemblee- en districtsr­aadsleden en zelfs de kandidaten voor het lidmaatsch­ap van De Nationale Assemblee zijn geraadplee­gd. “Maar niemand die tegemoet kan komen aan de eis van de kleine ondernemer”, zucht hij. Pelswijk zegt dat zij zich zodanig in een hoek gedrukt voelen dat zij vrezen te zullen worden verzwolgen door een anaconda (wurgslang) en weggevaagd worden door de ‘grote boys’. De woordvoerd­er zegt hiermee te bedoelen dat hij niet hoopt dat een of andere grote ondernemer dit werk van de kleine man afsnoept, zoals dat zich eerder heeft voorgedaan. “Daarvoor houden wij ons hart vast.”

Pelswijk zegt een dringend beroep te doen op de minister van Financiën en de coördinato­r van de NDP afdeling Nickerie, Ramon Abrahams, dat uiterlijk volgende week alle 21 ondernemer­s hun geld kunnen zien op hun rekening. Hij zegt verder dat ofschoon zij verlies zullen lijden, zij de garantie geven dat voor 25 mei de schoolterr­einen onderhoude­n worden, zodat de gang naar de stembus op een geordende manier kan geschieden. Pelswijk roept de president en vicepresid­ent op aan de rechtvaard­ige eisen van de kleine man te voldoen.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname