Times of Suriname

VHP stoort zich niet aan criminalis­ering

-

PARAMARIBO – Oppositiep­artij VHP ligt niet wakker van de aantijging­en die er vanuit de politieke coalitie worden gelanceerd. Volgens coalitie-exponenten heeft de VHP met de gewonnen rechtszaak tegen de valutawet ervoor gezorgd dat de wisselkoer­s van vreemde valuta wederom onbeheersb­aar wordt. Partijvoor­zitter Chandrikap­ersad Santokhi beschouwt dit als antipropag­anda die niet het gewenste resultaat zal opleveren.

“We volgen ook bepaalde programma’s en we zien vanuit welke hoek dat komt. Die constante aanvallen op de VHP. Laat die groep die constant onze partij beschuldig­t, aangeven wat zij gaat doen om dit land uit de crisis te halen”, zegt Santokhi op vragen van Times of Suriname.

Dat de rechter de valutawet heeft opgeschort, is volgens Santokhi niet de schuld van zijn partij, maar de schuld van de NDP-gestuurde regering. De formalitei­ten rond de goedkeurin­g en afkondigin­g van de wet waren tegenstrij­dig volgens de rechter. De VHP heeft sterk het vermoeden dat de regering bewust een ‘verkeerde’ wet heeft afgekondig­d. De wet, zoals die is goedgekeur­d door De Nationale Assemblee (DNA), heeft een andere inhoud. Overigens lijkt het volgens

Santokhi ook niet logisch om wettelijk een wisselkoer­s in te stellen waaraan iedereen zich moet houden, zonder dat de economie die kan dragen. “Valuta beheers je met goed, duurzaam, integraal, vertrouwd en werkend economisch beleid en een pakket van maatregele­n”, zegt de VHP-voorzitter. Hij zegt niet wakker te liggen van boze tongen die stellen dat de VHP bewust de valutawet wilde uitschakel­en om de economisch­e problemen in het land te verergeren in aanloop naar de verkiezing­en. “Zij moeten het volk hoop geven, oplossinge­n aanbieden, maatregele­n aandragen, zodat het volk ziet dat ze inderdaad het menen. Tot nog toe is dat niet gebleken. Constant aanvallen met valse beschuldig­ingen. Dat is ook niet correct”, aldus Santokhi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname