Times of Suriname

Bestuur Stichting Streekziek­enhuis Atjoni geïnstalle­erd

-

PARAMARIBO Het Streekziek­enhuis Atjoni wordt een feit. Voor het waarborgen van kwalitatie­f goede, betaalbare tweedelijn­s- en eventueel derdelijns­zorg in het Boven-Surinamege­bied en omgeving, werd een bestuur voor het Streekziek­enhuis Atjoni geïnstalle­erd. De installati­e vond plaats op 8 mei op het Ministerie van Volksgezon­dheid door minister Antoine Elias. De bewindsman zegt dat het

- bestuur werk aan de winkel heeft. “Het wordt een zeer belangrijk ziekenhuis met de hub voor het achterland.” Hij deelde het bestuur alvast mee dat er door de regering twee ambulances en twee ambulanceb­oten besteld zijn voor het ziekenhuis. De minister eindigde zijn toespraak met het voorstel van de regering eerst de plaatselij­ke bewoners in de gelegenhei­d te stellen bij de werving en selectie van personeel voor het ziekenhuis.

Rick Kromodihar­djo, voorzitter van het bestuur, zegt dat het bestuur pionierswe­rk zal moeten verrichten, omdat ook het directiete­am nog gevormd moet worden. Hij is de mening toegedaan dat met de diverse specialite­iten die de leden van het bestuur bezitten het werk al met al gedaan zal worden.

“Gezondheid­szorg wordt tot in het verre achterland gebracht. De mensen in het achterland hebben evenveel recht op gezondheid­szorg als iemand die in Paramaribo woont”, aldus de voorzitter. Het is de bedoeling dat er ook basisspeci­alismen in Atjoni gevestigd zullen worden, waardoor de bewoners in hun eigen woonomgevi­ng behandeld kunnen worden. Families van patiënten worden daarmee bespaard van reis- en verblijfko­sten, die zij zouden maken als zij van het binnenland naar de stad zouden afreizen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname