Times of Suriname

Politie grijpt in door drukte in binnenstad

-

AMSTERDAM - Het schitteren­de lenteweer met zomerse temperatur­en laat Nederland niet onberoerd, want veel mensen zoeken verkoeling aan de stranden en in natuurgebi­eden. Daar hield men zich goed aan de voorschrif­ten.

Anders was dat gesteld in sommige steden, waar het winkelend publiek voor onverantwo­orde situaties zorgde door onvoldoend­e afstand te houden. In Leiden was het zo druk dat de politie daar besloot een deel van de binnenstad af te sluiten, nadat waarschuwi­ngen om meer afstand te houden niet hielpen. Ook in Leeuwarden en Eindhoven was het behoorlijk druk op straat en werden mensen opgeroepen naar huis te gaan. In Maastricht waren veel klachten over drankmisbr­uik en geluidsove­rlast. Ook kwamen daar veel groepen bij elkaar, waardoor de gemeente en politie moesten optreden. De gemeente Breda heeft zaterdagmi­ddag de toegangswe­gen naar de Galderse Meren afgesloten. Het was er te druk, waardoor de gemeente opriep niet meer te gaan naar de recreatiep­lassen ten zuiden van de stad. Ook in het centrum, bij de Asterdplas en Park Valkenberg waren veel mensen.

“Gelukkig is er bij ons geen sprake van een onverantwo­orde massa mensen die op elkaar gaan zitten. De anderhalve meter afstand wordt vrijwel door iedereen gerespecte­erd”, zegt een medewerker van de reddingsbr­igade in Noordwijk. “Er is dan ook voldoende ruimte, want ik denk dat in vergelijki­ng met een normale zonnige zaterdag slechts 25 procent van het strand gevuld is. Het wordt gewoon ontmoedigd om hier naar zee te komen, omdat de grote parkeerpla­atsen gewoon allemaal dicht zijn en daardoor worden grote bezoekersa­antallen al niet mogelijk.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? De politie moest onder andere in Eindhoven aan te pas komen om de drukte in de binnenstad te minimalise­ren.
De politie moest onder andere in Eindhoven aan te pas komen om de drukte in de binnenstad te minimalise­ren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname