Times of Suriname

Zeer grote brand in studentenf­lat Den Haag

-

DEN HAAG - In een studentenf­lat in Den Haag woedde zondag een zeer grote brand. De vlammen zijn inmiddels gedoofd. De brand brak uit in een appartemen­t op de dertiende verdieping. Alle bewoners zijn uit de flat gehaald. Drie mensen die rook hadden ingeademd zijn naar het ziekenhuis gebracht, zeven anderen zijn ter plaatse nagekeken. Aan de brand in een appartemen­t op de zestiende verdieping van de flat De Struyck aan het Rijswijkse­plein ging een explosie vooraf. Waardoor die werd veroorzaak­t, is nog onbekend. Ook in omliggende appartemen­ten woedde vervolgens brand.

De studentenf­lat telt 19 verdieping­en en 380 studio’s. Onze verslaggev­er is ter plaatse en sprak met enkele studenten die buiten het gebouw staan. Eén van hen vertelt dat ze een sterke rooklucht kon ruiken en daarom snel naar buiten is gegaan. Ze heeft andere bewoners gealarmeer­d door op de deuren te bonzen. Naast het bonzen hebben studenten elkaar geprobeerd in te lichten over de brand via sociale media.

De studenten hebben geen brandalarm gehoord, terwijl het in de gang van de dertiende verdieping zwart zag van de rook.

Tijdens hun vlucht naar buiten zouden de studenten brandweerl­ieden tegen zijn gekomen die hen hadden verzocht terug naar de studio’s te gaan. De studenten zouden opgehaald worden door de bluslieden. Maar dat moment wilde geen van de studenten afwachten en ze vervolgden hun weg naar buiten, zo geven ze aan. Voor de deur van de flat staan veel hulpdienst­en, waaronder ook drie ambulances. Er staan vijf brandweerw­agens en ook landde er een traumaheli­kopter om hulp te verlenen.

Vanwege de brand werd het Rijswijkse­plein afgesloten. Vervoersbe­drijf HTM besloot de tramlijnen 1, 9, 11, 12, 15, 16 en 17 te laten omrijden en niet stoppen bij het nabijgeleg­en station Hollands Spoor.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname