Times of Suriname

Turan faalde bij Barcelona om Valverde

-

VOETBAL - Arda Turan wijst Ernesto Valverde aan als de reden waarom hij bij Barcelona niet is geslaagd. De aanvallend­e middenveld­er maakte op 26 april 2017 in de thuiswedst­rijd tegen Osasuna (7-1 winst) zijn allerlaats­te minuten in het tenue van de Spaanse topclub. Nadien kwam hij vanwege blessurele­ed of tactische redenen niet meer binnen de lijnen, alvorens hij meerdere keren aan Istanbul Basaksehir werd uitgeleend.

Het contract van Turan met Barcelona loopt per 30 juni af en het is zijn intentie om bij Galatasara­y terug te keren, ook al heerst er de nodige verdeeldhe­id bij de Turkse topclub over zijn eventuele rentree. “Ik was niet teleurgest­eld of verdrietig toen ik Barcelona verliet”, verzekert Turan in gesprek met Spaanse media. “Dat had ik kunnen zijn als ik had gefaald, maar ik heb niet één minuut speeltijd van Valverde gehad.”

“Ik was degene die een seizoen eerder de meeste assists na Lionel Messi en Luis Suárez had gegeven”, benadrukt Turan. Rond de overgang van de Turk naar het Camp Nou was al veel te doen geweest. Barcelona kreeg in 2015 een transferve­rbod opgelegd, maar betaalde desondanks een vaste transferso­m van 34 miljoen euro aan Atlético Madrid. Dat kon via variabele clausules nog tot 41 miljoen euro oplopen. Dat Turan pas op 1 januari 2016 officieel geregistre­erd kon worden en derhalve een half jaar lang geen wedstrijde­n voor de Catalanen kon spelen, was beide partijen om het even.

Barcelona was niet de enige club met concrete interesse in Turan in de zomer van 2015. “Mijn zaakwaarne­mer Ahmet Bulut had mij niet verteld dat Barcelona mij had aangetrokk­en. Ik kwam daar pas twee weken later achter. Barcelona? Ik dacht dat ik naar Bayern München zou gaan. Een jaar eerder ging mijn transfer naar Manchester United op het allerlaats­te moment niet door. Ahmet liet een paar documenten uit zijn tas vallen en daar stond het logo van Barcelona op. Ik kon het niet geloven.” (VP)

 ??  ?? Arda Turan werd een mislukking bij Barcelona en de aanvallend­e middenveld­er geeft hiervoor de schuld aan de toenmalige coach van de club Ernesto Valverde. (Foto: AD)
Arda Turan werd een mislukking bij Barcelona en de aanvallend­e middenveld­er geeft hiervoor de schuld aan de toenmalige coach van de club Ernesto Valverde. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname