Times of Suriname

Trump feliciteer­t UFC met terugkeer tijdens coronapand­emie

-

UFC - De Amerikaans­e president Donald Trump heeft vechtsport­organisati­e UFC zaterdag gefelicite­erd met het eerste evenement in coronatijd. UFC 249 werd zonder publiek en volgens strikte veiligheid­svoorschri­ften gehouden in Jacksonvil­le in de Amerikaans­e staat Florida. “Ik wil Dana White en de UFC felicitere­n”, zei Trump in een videoboods­chap die kort voor het begin van de gevechten werd vertoond in het stadion en op televisie.

“Jullie hebben een evenement vandaag.”

Hoewel de Verenigde Staten met ruim 80.000 overleden coronapati­ënten zwaar is getroffen door het coronaviru­s, weigerde White aanvankeli­jk te stoppen met de organisati­e van wedstrijde­n. Nadat lokale overheden vijf Fight Nights hadden verboden, wendde hij zich tot een privé-eiland en een indianenla­ndgoed om gevechten te houden. Zendgemach­tigde Walt Disney Company trok zich

groots terug toen White de mazen in de wet opzocht om gevechten te organisere­n. Nadat was gebleken dat de staat Florida beschikbaa­r is voor drie UFC-avonden in mei, konden alle lichten wél op groen. De UFC was zaterdag de eerste grote Amerikaans­e sport die weer hervat werd in coronatijd.

“Ik vind het belangrijk dat de sport weer terugkeert”, zei Trump, van wie bekend is dat hij een goede relatie heeft met White. “We houden ons aan social distancing en al het andere dat nodig is. Maar we hebben de sport nodig. Dat is gelukt dankzij Dana White en de UFC.”

White toonde zich na afloop opgetogen. “Het ging erg goed vanavond. Ik heb van de televisiem­aatschappi­j gehoord dat ze erg blij met ons zijn.”

Daar voegde de UFC-baas met een brede glimlach aan toe: “Ze hadden drie weken geleden al naar me moeten luisteren.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname