Times of Suriname

RIVM meldt kleinste aantal nieuwe doden (16) in bijna twee maanden tijd

-

AMSTERDAM-Het aantal nieuw gemelde sterfgeval­len blijft relatief klein, zo blijkt uit de dagelijkse update van het Rijksinsti­tuut voor Volksgezon­dheid en Milieu (RIVM). Het RIVM ontving meldingen van 16 nieuwe doden.

Het gaat om de kleinste stijging van het dodental in bijna twee maanden tijd. Op 18 maart, vlak na de start van de gedeelteli­jke lockdown, werd melding gemaakt van vijftien personen die waren bezweken aan COVID-19. Vorige week maandag meldde het RIVM 26 sterfgeval­len. Het kan echter zijn dat dit aantal kleiner is vanwege een tragere informatie­stroom naar het RIVM door Dodenherde­nking en het voorafgaan­de weekend. Het RIVM schrijft dat de recente cijfers aantonen dat de maatregele­n tegen de verspreidi­ng van het coronaviru­s effect hebben. De laatste vijftien dagen was er telkens sprake van minder dan honderd doden of ziekenhuis­opnames, met uitzonderi­ng van 29 april: toen werden er 145 doden gemeld. In de weken daarvoor lagen beide aantallen steevast boven de honderd.

Zondag bereikte het aantal sterfgeval­len een positief laagtepunt. De achttien sterfgeval­len betekenden het kleinste aantal overleden coronapati­ënten sinds 19 maart. Sinds deze week registreer­t het RIVM in de update alleen de nieuwe ziekenhuis­opnames waarbij COVID-19 de opnamerede­n is. Patiënten die in het ziekenhuis belanden om een andere reden maar na een test COVID-19 blijken te hebben, worden alleen opgeteld bij het totaal aantal meldingen. Maandag werden er 36 nieuwe coronaopna­mes gemeld.

In totaal zijn nu ruim elfduizend Nederlande­rs opgenomen (geweest) in ziekenhuiz­en met een coronabesm­etting, en stierven 5.456 inwoners. Van 42.788 personen is vastgestel­d dat zij het virus hebben opgelopen, maar dat aantal is waarschijn­lijk vele malen groter omdat niet iedereen wordt getest. (NU)

 ??  ?? Het RIVM meldde gisteren het kleinste aantal coronadode­n in Nederland. Volgens de laatste cijfers zijn er 16 nieuwe doden.(Foto:NU)
Het RIVM meldde gisteren het kleinste aantal coronadode­n in Nederland. Volgens de laatste cijfers zijn er 16 nieuwe doden.(Foto:NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname