Times of Suriname

Speciale tiplijn over melden vuurwapens in Rotterdam

-

ROTTERDAM - Na zes schietpart­ijen in korte tijd komt de politie in de regio Rotterdam met een speciale 06-lijn voor anonieme tips die leiden tot de vondst van vuurwapens. Tips kunnen een beloning opleveren van 750 euro.

In de strijd tegen het vuurwapeng­eweld looft de hoofdoffic­ier van justitie in Rotterdam sinds oktober vorig jaar beloningen uit aan mensen die willen vertellen wie in het bezit is van een vuurwapen. Maar tot nu toe is weinig gebruikgem­aakt van de tipgeldreg­eling. De beloning is vier keer uitgekeerd.

Het nieuwe telefoonnu­mmer 06-33236432 is bedoeld om de identiteit van de tipgever nog beter te beschermen. De tips komen via een voicemail rechtstree­ks binnen bij het Team Criminele Inlichting­en (TCI). “Je krijgt geen medewerker aan de lijn, maar spreekt je melding in op een voicemail. De TCI, gewend aan werken met afgescherm­de informante­n, houdt de gegevens van de melder vertrouwel­ijk. Zelfs voor de rest van de politie-organisati­e. Zo hopen we het aantal tips over vuurwapens alsnog te kunnen vergroten en wapens van straat te halen, want dat schieten, dat moet echt stoppen”, zegt Mohammed Mouch, binnen de politie verantwoor­delijk voor de aanpak van illegale vuurwapens.

De regio Rotterdam telde afgelopen week vijf schietpart­ijen, waarvan de laatste met dodelijke afloop. Op de Bergselaan in Rotterdam kwam zondagavon­d de 25-jarige Rotterdamm­er Ibrahim Azaim door meerdere kogels om het leven. De 42-jarige Johnny Henriques werd op zaterdagav­ond 25 april neergescho­ten op de Jacob Heemskerck­straat in Dordrecht.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname