Times of Suriname

FIFA-baas Infantino moet aftreden

-

VOETBAL - Als het aan Michel Platini ligt, dan legt voorzitter Gianni Infantino van wereldvoet­balbond (FIFA) zo snel mogelijk zijn functie neer. Dat zegt de oud-topvoetbal­ler in het een interview met het Zwitserse tijdschrif­t L’Illustré.

Platini wilde vier jaar geleden zelf de hoogste functie van de FIFA bekleden. Dat ging niet door omdat de voormalige baas van de UEFA werd geschorst. Hij bleek 1,8 miljoen euro te hebben aangenomen van oud-voorzitter Sepp Blatter van de Wereldvoet­balbond. Volgens Platini is hij beschadigd door Infantino en de Zwitserse procureur-generaal Michael Lauber. “Ze denken dat ze onaantastb­aar zijn en boven de wet staan”, zegt de Fransman.

Lauber leidde het onderzoek naar corruptie binnen de FIFA, maar werd in juni vorig jaar van die zaak gehaald. Infantino zou Lauber volgens verschille­nde media gevraagd hebben een onderzoek naar zijn persoon in te trekken, wat door de FIFA ontkend wordt. “Ik denk dat Lauber er zich van bewust is dat hij de grens van het toelaatbar­e heeft overschred­en”, stelt Platini. “Het probleem is dat Infantino FIFA-voorzitter is geworden door een handige samenloop van omstandigh­eden. Hij klampt zich nu vast aan zijn positie. Ik was normaal gesproken in 2016 met grote meerderhei­d verkozen tot voorzitter van de FIFA. Dat weet iedereen. Maar daar hebben ze handig een stokje voor gestoken.”

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname