Times of Suriname

Verdachte aanrijding vraagt vrouw met beperking vergiffeni­s

-

PARAMARIBO - Een vrouw met beperking wilde gisteren in eerste instantie Vishal O die haar heeft aangereden in Saramacca op 2 december, niet vergeven. Vishal O vroeg haar vergiffeni­s waarna de vrouw aangaf hem ‘een klein beetje’ te zullen vergeven.

Het slachtoffe­r heeft een geestelijk­e beperking en na de aanrijding is zij ook fysiek beperkt. Zij kan niet lopen en moest door haar broers worden opgetild en gebracht in de rechtszaal. Volgens haar liep zij op de berm toen zij werd aangereden.

Officier van justitie Nirmala Maikoe zegt dat de aanrijding heeft plaatsgevo­nden dicht bij de berm. De voetganger is drie meter verder van waar zij werd aangereden, aangetroff­en. Vishal O betuigde spijt toen hij de vrouw in de beperkte toestand zag. Een van haar broers vroeg het gerecht wie de medische kosten van het slachtoffe­r zal dekken. Hij vertelde dat zijn zus al langer dan vijf maanden niet kan lopen. De vrouw gebruikt luiers en wordt verzorgd door haar bejaarde moeder.

Vishal O wist niet dat hij een voetganger had aangereden. Hij was doorgerede­n, keerde terug, maar zag echter niets.

Binnen drie uur meldde hij zich aan bij de politie. Volgens de verdachte heeft hij niet op de berm gereden. Eerder op de dag was hij samen met een ander gaan vissen, waar hij twee shots whisky dronk. Hij was aangehoude­n, maar werd in vrijheid gesteld. Vishal O, die juridische bijstand krijgt van raadsman Radjesh Bhoewar, reed 60 tot 70 kilometer per uur. Op 11 juni wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname