Times of Suriname

Broer vrij van openlijke geweldpleg­ing

-

PARAMARIBO - LK die op 29 april werd aangehoude­n voor openlijke geweldpleg­ing is dinsdag in vrijheid gesteld. Zijn advocaat Radjesh Bhoewar deed het verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvorde­ring om de man vrij te krijgen. Nog voordat het verzoek werd behandeld, stelde het Parket de verdachte in vrijheid.

LK werkte samen met zijn broer op een goudveld. Op 28 april kreeg zijn broer ruzie met een andere werknemer, ene A, die hem ook bedreigde. De voorman van het goudkamp sprak de mannen toen aan, waardoor alles rustig werd.

Op 29 april rende de broer van LK uit het kamp nadat

A een bijtend middel op hem had gegooid. LK nam een kijkje en zag A gewapend met een mes. Hij gooide een staaf op A ter verdedigin­g van zijn broer. A deed bedreigend­e uitlatinge­n en ging in de richting van de broer. Hij bracht de broer van LK een aantal messteken toe. Daarna rende A achter LK met het mes, maar de man hield zich schuil. LK ging nadien naar zijn broer die in zijn armen is gestorven. LK werd aangehoude­n maar hij verklaarde steeds dat hij niets heeft gedaan. Volgens hem heeft hij slechts een staaf gegooid op A om zijn broer te beschermen. De man is voorgeleid bij het Parket en de rechtercom­missaris waarbij zijn inverzeker­ingstellin­g rechtmatig was getoetst.

Advocaat Bhoewar diende daarom een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvorde­ring in. Bij LK zijn 20 gram goud en een telefoon in beslag genomen; de raadsvrouw heeft om teruggave gevraagd.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname