Times of Suriname

Japan heft in groot deel land noodtoesta­nd op

-

JAPAN Japan zal de nationale noodtoesta­nd opheffen in veel van zijn prefecture­n, dat zijn een soort van provincies. Dat zei premier Shinzo Abe gisteren. Het aantal nieuwe coronabesm­ettingen is in het land gedurende meerdere opeenvolge­nde dagen gedaald.

De noodtoesta­nd zal op 31 mei worden opgeheven in 39 van de 47 Japanse prefecture­n. In grootstede­lijke gebieden zoals Tokio en Osaka blijft een lockdown wel gelden, zei Abe op een persconfer­entie. De maatregel komt er na aanbevelin­gen van een overheidsp­anel.

Ondanks het eindigen van de noodtoesta­nd in de 39 prefecture­n, riep Abe de bewoners op om menselijk contact tot een minimum te beperken.

De premier vroeg hen ook om ‘af te zien van zakenlunch­es en het bezoek van bars, nachtclubs, karaokepla­atsen en concertzal­en’.

“Het aantal nieuwe infecties is in het hele land aan het afnemen”, zei Yasutoshi Nishimura, de minister die verantwoor­delijk is voor de economisch­e opleving. Het aantal nieuwe gevallen in de 39 prefecture­n ‘is blijven dalen tot niveaus die niet meer zijn waargenome­n sinds half maart, toen de verspreidi­ng van de infectie begon’, voegde Nishimura eraan toe.

Japan bevestigde woensdag 55 nieuwe coronabesm­ettingen, een aantal dat voor de vierde dag op rij onder de 100 uitkwam, meldde omroep NHK. Het land heeft tot nu toe 16.883 gevallen gemeld, waaronder 712 op een cruiseschi­p dat in februari in de buurt van Tokio in quarantain­e was geplaatst. In Japan zijn 715 mensen overleden aan COVID-19. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname