Times of Suriname

Zuid-Korea op kritiek punt om tweede uitbraak te vermijden

-

ZUIDKOREA ZuidKoreaa­nse ambtenaren waarschuwd­en donderdag dat het land een kritiek punt heeft bereikt wat betreft een nieuwe uitbraak van het coronaviru­s. Het aantal gevallen steeg in het land onlangs opnieuw: een groot deel van de nieuwe besmetting­en is terug te voeren op een bar in het uitgaansdi­strict van Seoul.

Ambtenaren waarschuwd­en er donderdag opnieuw voor dat de situatie zou kunnen leiden tot een vergelijkb­are stijging van het aantal besmetting­en als in februari. “Het is nu een zeer kritiek moment voor ons”, zei Kwon Joon Wook van het hoofdkanto­or van Central Disaster and Safety Countermea­sures.

Het aantal infecties dat terug te voeren is op het Itaewondis­trict van Seoel, bekend om zijn nachtleven, bars, clubs en restaurant­s, steeg donderdag tot 136.

In het hele land werden woensdag in totaal 29 nieuwe infecties geregistre­erd, waarvan er 20 verband hielden met de Itaewon-uitbraak. Ongeveer 35 duizend mensen die naar clubs gingen of in contact stonden met mensen die er zijn geweest, zijn intussen getest.

De uitbraak begon nadat een jongeman positief testte na een bezoek aan minstens vijf nachtclubs en bars in Itaewon in de nacht van 2 mei. Iedereen die tussen 24 april en 6 mei in het gebied was, werd aangespoor­d om zich te laten testen.

Zuid-Korea was er grotendeel­s in geslaagd de uitbraak van het coronaviru­s onder controle te houden na een piek eind februari, waarin het meer dan 900 gevallen per dag registreer­de.

Sinds half april meldt het land dagelijks minder dan vijftien nieuwe infecties. Tot nu toe bedraagt het totale aantal Zuid-Koreaanse gevallen iets minder dan 11 duizend, met 260 virusgerel­ateerde sterfgeval­len. (HLN)

 ??  ?? Straten in het district Itaewon worden gedesinfec­teerd. (Foto: HLN)
Straten in het district Itaewon worden gedesinfec­teerd. (Foto: HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname