Times of Suriname

Concacaf last tweede fase Men’s U-20 Championsh­ips af

-

VOETBAL - Confederat­ion of North, Central America and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) heeft ook een streep getrokken door de tweede ronde van de 2020 Concacaf Men’s U-20 Championsh­ips. Concacaf geeft in een verklaring aan dat COVID-19 nog een gevaar vormt in de regio. De tweede ronde zou in Honduras plaatsvind­en tussen 10 juni en 5 juli. Suriname was ingedeeld in groep G samen met Panama, Haïti en Trinidad and Tobago. Het kwalificat­ietoernooi was opgesplits­t in twee rondes.

In de eerste ronde zouden de landen die buiten de top zestien zijn van de U-20Concacaf-ranglijst eerst tegen elkaar spelen. Van deze groep zou alleen de groepswinn­aar overgaan naar de tweede ronde. De eerste fase was afgerond en de tweede fase zou op 10 juni van start gaan. Suriname staat op de veertiende plaats en is hierdoor in de tweede groep. Hierin zijn de beste zestien landen en ons land hoeft hierdoor geen kwalificat­iewedstrij­den te spelen om zich te plaatsten voor de tweede fase.

Deze zestien landen zijn verdeeld in vier groepen van vier en Suriname zit in groep G. Van deze fase gaan de beste drie landen over naar de knock-outfase. De halvefinal­isten plaatsen zich voor de FIFA U-20Wereldka­mpioenscha­p 2021 in Indonesia. Concacaf heeft verder niet bekendgema­akt wanneer het toernooi zal doorgaan. De associatie zal in de komende tijd in contact optreden met de verschille­nde Member Associatio­ns, FIFA en andere stakeholde­rs om alles te reorganise­ren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname