Times of Suriname

Besiktas meldt maand voor hervatting nog eens acht besmetting­sgevallen

-

VOETBAL - Besiktas meldde donderdag via de officiële kanalen acht nieuwe gevallen van besmetting met het coronaviru­s, nadat er uitgebreid onderzoek is gedaan door clubarts Tekin Kerem Ülkü. Alle spelers, stafleden en overige medewerker­s van de club werden woensdag voor de tweede maal onderzocht en de acht mensen die het coronaviru­s hebben opgelopen worden de komende tijd behandeld.

Namen zijn niet wereldkund­ig gemaakt, waardoor het niet bekend is of Jeremain Lens tussen de besmetting­sgevallen zit.

De Turkse topclub bracht vorige week naar buiten dat een speler en een staflid besmet waren geraakt, zonder daarbij in te gaan op specifieke namen. Kort daarvoor waren alle medewerker­s van Besiktas getest op het coronaviru­s, waarna de A-selectie de training hervatte. Het tweetal werd gelijk onder medisch toezicht geplaatst en de acht personen die het virus een week later hebben opgelopen zullen eveneens medische zorg ontvangen.

Bij Fatih Terim, trainer van Galatasara­y, werd in maart het coronaviru­s, COVID-19, geconstate­erd. Enkele dagen later kreeg voormalig internatio­nal Rüstü Reçber dezelfde boodschap. Desondanks wil Nihat Özdemir, voorzitter van de

Turkse voetbalbon­d, dat de Süper Lig omstreeks 12 juni wordt hervat. Het is de bedoeling dat de competitie in Turkije eind juli is afgerond, al zullen de resterende duels wel zonder publiek worden afgewerkt. In Turkije zijn inmiddels ruim 143 duizend gevallen bekend van besmetting met het coronaviru­s en volgens de officiële cijfers zijn er bijna 4000 mensen overleden.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname