Times of Suriname

Van Al Goodah heeft duidelijke boodschap

Mama Sranan

-

Al Goodah wiens echte naam Alfred Goedhart is, is uit met het lied De genre is pop/jazz. De titel komt uit het gedicht van Wan Bon van Dobru (Robin Raveles) namelijk Luku Fa Ye Crey, Mama Sranan. Hij nam contact op met Guus Pengel (de medeschrij­ver van Mama Sranan en besprak met hem het idee en de tekst.

Beiden gingen aan de slag met de tekst en uiteindeli­jk resulteerd­e dit in een mooie songtekst. Tegelijker­tijd maakte hij ook contact met producer/arrangeur MD, pianist & keyboard player Etienne Stadwijk die het arrangemen­t en de productie daarvan voor zijn rekening nam.

Daarnaast heeft Al Goodah via e-mail regelmatig contact gehad met de weduwe van wijlen Dobru, Yvonne Raveles-Resida (voorzitter van Stichting Dobru). Raveles-Resida vond het een heel mooi initiatief en gaf de zanger daarom schrifteli­jke toestemmin­g voor het gebruik van beeld en geluid van de voordracht Wan Bon van de zeer gerespecte­erde en charismati­sche dichter Robin Raveles.

Mama Sranan is ons geliefd land Suriname en gaat over het verdriet van

Sranan met name de harde verdeeldhe­id onder de Surinamers, de vernietigi­ng van natuur en milieu, armoede en onrecht. De videoclip is ook al uit.

“Door de COVID-19-situatie was het vanwege de restrictie­s echter een hele grote uitdaging, maar als artiest blijf je creatief”, vertelt Al Goodah. Dit nummer heeft een duidelijke boodschap: ‘Eendracht maakt macht en saamhorigh­eid’.

Het is volgens hem belangrijk om, ondanks de verschille­nde bevolkings­groepen, een eenheid te blijven vormen en één vuist te maken als het gaat om de verdere ontwikkeli­ng van Suriname; het bevorderen van een vredige en harmonisch­e samenlevin­g; de bestrijdin­g van armoede en vernietigi­ng van de natuur en het vervuilen van het milieu. “De tekst heb ik geschreven op de toepasseli­jke melodie van Everything Must Change, een compositie van de inmiddels overleden musicus Benard Ighner (18 januari 1945-14 augustus 2017), een Amerikaans­e jazz-zanger, songwriter en producer.

Mama Sranan is volgens hem een prachtig nummer met een mooie boodschap. Natuurlijk hoopt hij, dat het lied in de smaak valt bij de luisteraar­s en dat de boodschap goed overkomt. Hoe dit lied het verder zal doen, laat hij aan het oordeel van de luisteraar­s over.

 ??  ?? Mama Sranan.
Mama
Mama Sranan. Mama
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname