Times of Suriname

Strottenho­ofd ging per ongeluk naar kringloopw­inkel door gepensione­erde dokter

-

Het menselijk strottenho­ofd op sterk water dat dinsdag in een kringloopw­inkel in het Nederlands­e Zwolle werd gevonden, blijkt uit het Isala Ziekenhuis te komen. Dat melden de politie en het ziekenhuis zelf. Daarmee is een misdrijf uitgeslote­n.

Het lichaamsde­el van een in 2003 overleden persoon was gebruikt voor de scholing van artsen in het Zwolse ziekenhuis.

“De betreffend­e pot met weefsel is afkomst van een inmiddels gepensione­erde arts van Isala’’, schrijft het ziekenhuis in een verklaring op haar website. “Die heeft oud materiaal verzameld om op te ruimen. De pot was in een zak gedaan om terug te brengen naar het ziekenhuis om op de gebruikeli­jke wijze te vernietige­n.’’ Maar de zak kwam per ongeluk in een verkeerde doos terecht en belandde daardoor bij de kringloopw­inkel.

Het ziekenhuis betreurt de situatie en heeft excuses aangeboden aan de medewerker­s en vrijwillig­ers van de kringloopw­inkel. “Dit had nooit mogen gebeuren. Het mee naar huis nemen van patientgeg­evens of -materiaal is vanwege ons privacybel­eid ten strengste verboden. We zullen dit intern onderzoeke­n om te leren van dit incident.’’

Dinsdagmid­dag kreeg Petra Wolters, vrijwillig­ster in de kringloop, de schrik van haar leven toen ze de menselijke resten aantrof in een emmertje. Dat zat weer in een doos, met daarin onder meer schriftjes en speelgoed. “Ik zie het nog drijven. Een orgaan, dacht ik. Doodeng. We hebben direct de politie gebeld.’’

Agenten kwamen snel naar de zaak aan de Vechtstraa­t. Een dag later was het onderzoek afgerond. Een opluchting, zeker voor Petra. Ze krijgt een bos bloemen van het ziekenhuis en kan nu bekomen van het mediastorm­pje dat haar trof. “Ik ga nu even bijkomen”, zegt ze aan het AD. “Fijn dat het mysterie is opgelost, je wilt toch weten waar het vandaan komt.’’ (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname